Oranžinė nuotaika

Oranžinė – viena iš ryškiausių, impulsyviausių spalvų, iškart atkreipianti dėmesį.

Tai energiją, gyvenimo jėgą ir optimizmą simbolizuojanti spalva, kurianti gerą nuotaiką.

Oranžinė spalva daro įtaką ir žmogaus organizmo veiklai – ji gali pagreitinti širdies darbo ritmą, padidinti kraujospūdį, pagreitinti kraujotaką. Tai šilta ir „sausa” spalva, tad patalpos, kuriose ji naudojama, bus jaukesnės ir šiltesnės, nes oranžinė spalva asocijuojasi su ugnimi.

Oranžinė spalva turi didelių psichologinių galių – ji padeda atsikratyti depresijos, leidžia nuveikti sunkius darbus. Psichoterapijoje ši spalva naudojama tada, kai žmogus patiria didžiules netektis, nes ji padeda imtis naujų darbų, vėl kibtis į gyvenimą. Taigi jei jaučiatės pavargęs, apatiškas, esate prastos nuotaikos – susiraskite oranžinių pagalvėlių, apdangalų, klijuokite ant kompiuterio monitoriaus oranžinius lapelius, virtuvėje pasistatykite indą su apelsinais arba mandarinais.

Galima naudoti įvairius oranžinės atspalvius. Pastelinis, beveik persikinis, asocijuojasi su šviežumu ir sveikata. Tamsesnė oranžinė su rudos spalvos priemaiša, suteikia stabilumo jausmą. Toks atspalvis itin tinka svetainėms ir valgomiesiems.

Virtuvė

Oranžinė virtuvė bus labai jauki ir šilta. Ši spalva ne tik įkvepia gaminti, bet ir gerina apetitą.

Oranžinė labai dera su medžiu, tad lengvai ir natūraliai su šviesios medienos baldais galite susikurti „country” stiliaus virtuvę, o su tamsiai rudos spalvos medienos baldais – stilingą ir respektabilią patalpą.

Svetainė

Jei jūs esate aktyvus, veiklus žmogus, o jūsų šeima dažnai susirenka kartu ir triukšmingomis šventėmis pažymi įvairias progas, mėgstate kartu žiūrėti linksmus filmus, tai ryški oranžinė svetainė jums puikiai tiks.

Jei svetainėje norite sukurti „minkštą” ir malonią atmosferą, reikėtų naudoti tik oranžinės spalvos aksesuarus, o sienas dažyti šviesiomis spalvomis arba baltai ir rinktis rudus baldus. Toks spalvų derinys – vienas iš klasikinio stiliaus variantų.

Vaikų kambarys

Oranžinė vadinama ir vaikiško džiaugsmo spalva – ji ryški, „smarki”. Jei mokymosi vietoje atsiras keletas oranžinės spalvos daiktų, jie gali pastūmėti vaiką tyrinėti naujas sritis.

Oranžinė taip pat padeda stiprinti valią, tad jei jūsų vaikas sportuoja – pasirūpinkite, kad jo sportiniame kampelyje atsirastų šios spalvos, taip pat galite nupirkti jam šios spalvos sportinių daiktų ar drabužių.

Kad oranžinė nebūtų pernelyg agresyvi, geriau ją derinti su geltona, smėlio ir raudona (pastarosios turėtų būti labai mažai) spalvomis. Reikėtų vengti ryškių kontrastų su žalia, ryškiai mėlyna ir juoda spalvomis, nes tokie deriniai išmuša iš pusiausvyros.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Oranžinė nuotaika"

  1. Anonimas

    Labai aciu uz sita teksta padejot per interjero dizaina 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.