Metinė infliacija euro zonoje nepakito ir siekė 3,1 proc., ES – padidėjo iki 3,2 proc.

Praėjusių metų gruodį, palyginti su lapkričiu, metinė infliacija euro zonoje nepakito ir siekė 3,1 proc. Prieš metus šis rodiklis sudarė 1,9 proc. Mėnesinė infliacija euro zonoje siekė 0,4 proc., pranešė Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūra „Eurostat”.

Visoje ES metinė infliacija gruodį, palyginti su lapkričiu, padidėjo nuo 3,1 iki 3,2 proc. Prieš metus šis rodiklis sudarė 2,2 proc. Per gruodžio mėnesį kainos ES padidėjo 0,4 proc.

Gruodžio mažiausia metinė infliacija buvo Nyderlanduose (1,6 proc.), Suomijoje (1,9 proc.) ir Didžiojoje Britanijoje (2,1 proc.), o didžiausia – Latvijoje (14,0 proc.), Bulgarijoje (11,6 proc.) ir Estijoje (9,7 proc.).

Gruodį, palyginti su lapkričiu, metinė infliacija padidėjo 17-oje valstybių narių, šešiose sumažėjo ir trijose nepakito.

Mažiausia vidutinė metinė infliacija praėjusių metų gruodį buvo Maltoje (0,7 proc.) ir Prancūzijoje, Nyderlanduose ir Suomijoje (po 1,6 proc.), o didžiausia – Latvijoje (10,1 proc.), Vengrijoje (7,9 proc.) ir Bulgarijoje (7,6 proc.).

Pernykštį gruodį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu užpernai, euro zonoje daugiausia pabrango švietimas (9,4 proc.), transportas (5,6 proc.) ir maisto produktai (4,8 proc.). Tuo tarpu ryšių paslaugos atpigo 2,3 proc., o poilsio ir kultūros paslaugų kainos ūgtelėjo 0,1 proc., drabužių kainos – 1,1 procento.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.