Ekspertai: pablogėjus JAV ekonomikos situacijai, amerikiečiai sumažino savo išlaidas

Pablogėjus ekonominei situacijai Jungtinėse Valstijose, amerikiečiai ėmė smarkiai mažinti savo išlaidas. Kaip rodo pirmadienį paskelbti kredito kompanijos „American Express” duomenys, JAV gyventojai 2007 m. ėmė leisti 10-13 proc. pinigų mažiau nei 2006 metais. Visų pirma, teigia analitikai, tai susiję su išaugusiomis komunalinių paslaugų, būsto ir benzino kainomis.

Per pastaruosius keletą mėnesių, tvirtina kredito kompanijos ekspertai, amerikiečiai daug mažiau pirko automobilių, baldų, statybinių medžiagų, taip pat labai sumažino išlaidas medicininėms reikmėms. Per pastaruosius 50 metų tokia neigiama ekonominė situacija ikirinkiminės prezidento kampanijos metais Jungtinėse Valstijose buvo susiklosčiusi tik 1980-aisiais, tada kainų šuolis buvo parankus pretendentui į prezidento postą Ronaldui Reiganui (Ronald Reagan). Būtent jis buvo išrinktas prezidentu, o ne antrai kadencijai pretendavęs demokratas Džimis Karteris (Jimmy Carter).

Kompanijos „Gallup” atliktos apklausos duomenimis, tik 15 proc. respondentų išsakė pasitenkinimą dabartine JAV ekonomikos būkle. Tuo tarpu 77 proc. apklaustųjų pareiškė, kad ekonominė padėtis šalyje blogėja. Šioje apklausoje dalyvavo per 1 tūkst. pilnamečių JAV gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

1 atsiliepimas į "Ekspertai: pablogėjus JAV ekonomikos situacijai, amerikiečiai sumažino savo išlaidas"

  1. Sakyčiau mažokai respondentų išsakė pasitenkinimą ekonomikos būkle.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.