Liverpulyje prasidėjo metus truksiantys Europos kultūros sostinės renginiai

Penktadienį Liverpulyje buvęs grupės „The Beatles” narys Ringo Starras (Ringo Staras) dalyvavo miesto kaip šiemetinės Europos kultūros sostinės atidarymo ceremonijoje. Ta proga po atviru dangumi buvo surengtas koncertas, kurį stebėjo apie 50 tūkst. žiūrovų.
R.Starro pasirodymas tapo 40 minučių trukusio renginio dėmesio centru, jį lydėjo fejerverkai, akrobatų pasirodymai ir įvairiausių žanrų muzika.

Akrobatai, vilkintys darbininkų drabužiais, kybojo ant kranų virš žiūrovų galvų taip simbolizuodami miesto pramoninį paveldą ir pastaruosius du dešimtmečius trukusį jo atgimimą.

Vis dėlto R.Starro pasirodymas sulaukė daugiausiai aplodismentų. Jis atliko dainą „Liverpool 8” iš savo naujojo autobiografinio albumo, pasirodysiančio kitą savaitę.

Iš viso 600 atlikėjų – dainininkų, šokėjų ir kitokių garsenybių – dalyvavo renginyje, pavadintame „The People’s Opening”.

Šeštadienį mieste bus parodytas miuziklas „Liverpulis”, pasakojantis miesto istoriją per įvairius savo gyventojus. Jame taip pat dalyvaus R.Starras ir grupės, buvusios populiarios devintąjį dešimtmetį – „Echo And The Bunnymen” ir „The Farm”.

Liverpulis, esantis šiaurės vakarų Anglijoje, šiemet tapo Europos kultūros sostine kartu su Norvegijos miestu Stavangeriu. Mieste turėtų įvykti apie 300 renginių, iš kurių dauguma bus nemokami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.