Dienraštis: „Google” domisi galimybėmis investuoti Lietuvoje

Vieną iš populiariausių internetinės paieškos sistemų valdanti JAV kompanija „Google Inc.”, plečianti duomenų centrų tinklą, domisi galimybėmis investuoti Lietuvoje. „Verslo žinių” duomenimis, jai pasiūlytas sklypas šalia Kauno marių. „Google” atėjimas būtų geriausia reklama Lietuvai, daug svaresnė nei apmirusios užsienio investicijų skatinimo programos.

Neoficialiais verslo dienraščio duomenimis, vyriausybiniu lygmeniu su pasaulinio masto IT milžine vykstančios derybos turėtų netrukus baigtis, nors Lietuvai dėl kelių šimtų milijonų eurų investicijų planuojančios skirti „Google” kompanijos tenka rungtis ir su kitomis valstybėmis.

Anot šaltinio, sklypas Kaišiadorių rajone, šalia Kauno marių, netoli Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės, pasiūlytas neatsitiktinai, mat duomenų centre veikia gausybė duomenis apdorojančių įrenginių, kurių darbui užtikrinti reikalingas nenutrūkstamas elektros energijos tiekimas ir vandens telkinys kompiuteriniams serveriams aušinti.

Politikai ir valstybės tarnautojai nuo bet kokių komentarų šia tema susilaiko. Vytas Navickas, ūkio ministras, teigia negirdėjęs apie „Google” intencijas ir pirštu rodo į Lietuvos ekonominės plėtros agentūrą (LEPA).

„Negaliu komentuoti, paprastai visi investuotojai pirmiausia vaikšto agentūroje, o jei kyla kokių reikalų ministerijoje, tai jie tuomet ir apsireiškia. Su manimi nei telefonu, nei kitų kontaktų nebuvo”, – sakė V. Navickas.

LEPA generalinis direktorius Titas Anuškevičius nurodė, kad bet kokiu atveju, nesvarbu, kokia užsienio kompanija būtų, LEPA nuo pirmalaikių komentarų susilaiko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.