Nauja alkoholio reklamos tvarka koreguoja televizijos programą

Nuo Naujųjų metų įsigaliojančios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos Lietuvos nacionalinę televiziją privertė koreguoti savo programą.
Dėl nuo sausio 1-osios įsigaliojančių pataisų, draudžiančių televizijos programose nuo 6 iki 23 valandos reklamuoti alkoholį ar jo prekinius ženklus, trečiadienį 22.05 val. vietoje skelbto Lietuvos galiūnų čempionato finalo Kaune Lietuvos televizija rodys bendrą Dainos Bilevičiūtės ir grupės „Kastaneda” projektą „Folkšokas”.

Šeštadienio pavakarę žiūrovai neišvys ir LKL – BBL krepšinio rungtynių – jos perkeliamos į vėlų vakarą po 23 valandos. Krepšinį 16.10 val. pakeis Birutės Dambrauskaitės jubiliejinis koncertas.

Anot LRT pranešimo spaudai, įsigaliojus naujai tvarkai, kyla grėsmė, kad Lietuvos televizija netransliuos vasaros pradžioje Austrijoje ir Šveicarijoje vyksiančio Europos futbolo čempionato. Problemų gali kilti ir dėl Pekino Olimpinių žaidynių transliacijų rugpjūčio mėnesį.

Tuo metu Seimas po Naujųjų žada neatidėliojant svarstyti alkoholio reklamos draudimus galinčias sušvelninti įtstatymo pataisas.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Antanas Matulas siūlo per televiziją transliuojamose programose nuo 6 val. iki 23 val. drausti tik stipraus alkoholio reklamą, o leisti demonstruoti natūralios fermentacijos ne stipresnių kaip 15 proc. alkoholinių gėrimų, tokių gėrimų gamintojų arba jais prekiaujančių įmonių pavadinimus ir prekių ženklus, kurie yra matomi sporto varžybų ir kitų masinių renginių transliacijų ir retransliacijų metu.

Seimo posėdžių sekretoriate B.Vėsaitė yra užregistravo pataisą, kuria siūloma leisti televizijų sporto varžybų transliacijų ir retransliacijų metu nuo 6 val. iki 23 val. rodyti tik natūralios fermentacijos nestipresnių kaip 15 proc. alkoholinių gėrimų, reklamą.

Jeigu Seimas šią pataisą priims, informacija apie silpną alkoholį, kuri bus pateikiama per sporto varžybas ant aikšteles juosiančių užtvarų, sportininkų marškinėlių ar pan. ir rodoma per televiziją, nebūtų laikoma alkoholio reklama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.