Kaip išsirinkti elektrinę viryklę

Stiklo keramikos paviršiaus pranašumai, lyginant su paprasta elektrine vyrykle, akivaizdūs. Viena vertus, paviršius įkaista ir atvėsta beveik akimirksniu. Jis lygus tarsi poliruotas. Valomas greit: patrynei skudurėliu, ir viskas. Visada lieka šaltas.

Kartu paminėsime ir trūkumus. Elektrinės viryklės stiklo keraminis paviršius nepakenčia cukraus sirupo, nes jis ją ėda. Smūgių kietu daiktu irgi bijo. Bet norint stiklo keramiką sudaužyti, reikia nemažai pasistengti.

Pirmas klausimas, kurį reikia išspręsti; ar viryklė stovės atskirai, ar bus įmontuota į baldus. Žinoma, antras variantas gražiau atrodo, bet pirmu galima sutaupyti. Abiem atvejais funkcijos vienodos.

Kitas klausimas: koks virimo paviršius. Vienu atveju valdymo plokštė, kurioje yra režimų reguliuokliai, sumontuota ant orkaitės, antru – ant paties paviršiaus.

Rankenėlės gali būti tradicinės, kaip įprasti jungikliai, ir su jutikliais, pradedančiais veikti palietus pirštu.

Elektrinės stiklo keramikos viryklės skiriasi nuo dujinių tuo, kad ant tos pačios kaitvietės negalima statyti nevienodo dydžio puodų. Didelis dugnas ant mažo paviršiaus įkais nevienodai. Todėl kaitvietės daromos dviejų kontūrų. Jei matote nupieštą ratą rate, vadinasi, kaitvietė universali ir tinka tiek dideliems, tiek mažiems indams.

Kaitvietės būna rapidinės, „High-Light”, halogeninės ir indukcinės. Rapidines turi dauguma elektrinių stiklo keramikos viryklių – tokie paviršiai greit įkaista, akimirksniu atvėsta. „High-Light” turi ypatingus kaitinamuosius elementus, kurie įkaista per tris sekundes, t.y. triskart greičiau negu rapidiniai. Halogeniniai turi aukštos temperatūros spiralę, tokios kaitvietės galingumas dar didesnis.

Indukcinės kaitvietės dirba veikiant magnetui nuo generatoriaus po keraminiu paviršiumi. Elektromagnetinės bangos sklinda tiesiai į indo dugną, maistas ant tokios viryklės gaminamas greičiau. Vienintelis tokios viryklės trūkumas – brangumas, be to, ir specialūs indai ne iš pigiųjų. Pirkti indukcinę viryklę nebūtina, visiškai pakanka ir vienos tokios kaitvietės.

Visi kaitviečių paviršiai turi liekamosios šilumos indikatorius. Jie ne tik parodo, kiek ataušo įjungtoji zona, bet gali būti naudojami lengvam pašildymui. Infraraudonasis temperatūros daviklis reguliuoja įkaitimą nuolat palaikydamas užprogramuotą temperatūrą. Specialia funkcija reguliuojamas skysčio kiekis puode, kad neišbėgtų.

Yra blokuotės sistema – kad smalsus mažylis išvengtų traumos.

Parengė Kosma Baltutytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Kaip išsirinkti elektrinę viryklę"

  1. Labai naudingas straipsnis 😉 o didelis viryklių pasirinkimas http://www.tarnas.lt/laisvai-statoma-buitine-technika/virykles/dujines-su-dujine-orkaite.html

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.