Kuklusis futbolo dievas iš Brazilijos

Kai tik įmuša įvartį, jis kelia rankas į dangų. 25 metų Brazilijos futbolininkas Kaka iš Italijos „Milan” klubo šiemet turėjo ypač daug progų dėkoti Aukščiausiajam.

2007 metai žaidėjui buvo išskirtiniai. Per prestižinius „France Football” žurnalo rinkimus jis pripažintas geriausiu Europos futbolininku. Nugalėtoją iš 50 kandidatų rinko „France Football” žurnalistai iš 96 pasaulio šalių.

Spalį Kaka laimėjo ir geriausio planetos žaidėjo rinkimus. Juose dalyvavo net 45 tūkst. profesionalių futbolininkų. Gruodžio 17-ąją FIFA paskelbs savo rinkimų, per kuriuos apklausiami nacionalinių rinktinių treneriai ir kapitonai, rezultatus. Niekam ne paslaptis, kad ir čia pagrindinis pretendentas į nugalėtojo titulą yra Kaka.

Brazilui nebuvo lygių

„Už tai, ką pasiekiau, esu dėkingas Dievui, savo šeimai ir „Milan” komandos draugams. Visada sakiau, kad noriu tapti „Milan” simboliu, šios ekipos kapitonu. Nuostabu mokytis iš tokio žmogaus kaip Paolo Maldini, kuris visą gyvenimą žaidė šiame klube ir laimėjo tiek daug. Dar tik pradedu savo karjerą, o į priekį veda troškimas siekti pergalių”, – kalbėjo kuklusis Kaka, kai jam buvo įteiktas „France Football” apdovanojimas – geriausiam Europos futbolininkui skiriamas „Auksinis kamuolys”.

Šiemet „Milan” laimėjo prestižiškiausią Europos futbolo turnyrą – Čempionų lygos varžybas. Nuo 2003 metų Italijos klubui atstovaujantis Kaka buvo neginčijamas komandos žaidimo lyderis. Jis pelnė 10 įvarčių ir tapo ne tik „Milan” ekipos, bet ir Čempionų lygos rezultatyviausiu futbolininku. Atakuojančio saugo pozicijoje rungtyniaujantis Kaka buvo pripažintas geriausiu 2006-2007 metų sezono Čempionų lygos žaidėju.

„Šiemet jam niekas neprilygo. Būtų buvę absoliučiai neteisinga, jei geriausio Europos futbolininko titulas būtų atitekęs kam nors kitam”, – teigė „Milan” strategas Carlo Ancelotti.

Prieš ketverius metus „Milan” dėl šio žaidėjo varžėsi su Londono „Chelsea” (Anglija) ir „Paris St.Germain” (Prancūzija). Italai Brazilijos „Sao Paulo” klubui pasiūlė didžiausią kainą – 8,5 mln. JAV dolerių. Tuomet kalbėta, kad už talentingą, bet dar nieko ypatinga nepasiekusį jauną Brazilijos saugą sumokėti pernelyg dideli pinigai. Tačiau dabar Kaka vertinamas 80 mln. eurų. Tokią astronominę sumą už šį futbolininką „Milan” savininkams siūlo Madrido „Real”. Brazilą savo komandoje norėtų matyti ir klubo „Chelsea” savininkas Romanas Abramovičius.

Iki vestuvių saugojo nekaltybę

Ricardo Izesconas dos Santosas Leite, tačiau visas pasaulis šį žmogų pažįsta kaip Kaką. Mažajam futbolininko broliukui nesisekė ištarti vardo Ricardo – išeidavo Kaka. Ta pravardė jam iškart prigijo ir „Sao Paulo” vaikų komandoje, kurioje Ricardo žaidė nuo aštuonerių metų. Būdamas 15-os Kaka su šiuo garsiu Brazilijos klubu pasirašė savo pirmąjį profesionalų kontraktą. Jo jaunesnysis brolis Rodrigo, turintis Digao pravardę, irgi tapo profesionaliu futbolininku. Vasarą šį 21 metų gynėją „Milan” pasikvietė iš Italijos antrojo diviziono „Rimini” komandos.

„Aš priklausau Jėzui” – tokį užrašą visas pasaulis pamatė ant Kakos marškinėlių, kai jis po sėkmingų Čempionų lygos finalinių rungtynių su „Liverpool” nusivilko sportinę aprangą. Futbolininkas visuomet buvo labai religingas. Būdamas 18-os jis plaukiodamas baseine patyrė sunkią stuburo traumą ir galėjo būti paralyžiuotas visam gyvenimui. Už tai, kad stebuklingai išgijo, vaikinas dėkojo Dievui.

Kaka yra evangelikas. Jo katalikė žmona Caroline Celico irgi tapo evangelike. Futbolininkas su 18-mete Caroline susituokė prieš pat 2005-ųjų Kalėdas. Jie susipažino, kai merginai buvo vos keturiolika. Kaka paskelbė, kad prie altoriaus žengė nepraradęs nekaltybės. Dabar jo žmona laukiasi.

Milijonai ne tik iš futbolo

Kaka – daugiausia Italijoje uždirbantis futbolininkas. Pastarąjį sezoną jo honoraras siekė 6 mln. eurų. Ne ką mažesnius pinigus žaidėjas gauna už reklamą. Gražuolis brazilas yra vienas paklausiausių modelių Italijoje. Kaka turi labai pelningą kontraktą su „Armani” drabužių firma.

Kalbama, kad šlovė ir turtai jo nepakeitė. Kaka išliko toks pat kuklus. Geriausias šių metų Europos futbolininkas, kitaip negu kai kurios kitos futbolo žvaigždės, nebuvo įsivėlęs į jokį skandalą ar meilės romaną.

„Kasdien dėkoju Dievui, kad gyvenu, turiu mane mylinčius artimuosius, galiu žaisti futbolą, kuris teikia žmonėms džiaugsmo. Ko daugiau reikia, jog būtum laimingas?” – klausia Kaka, 2007 metais karaliavęs futbolo stadionuose.

——————————————————————————–

2007 metų „France Football” rinkimai

V. Futbolininkas Šalis Klubas Tšk.

1. Kaka Brazilija Milan, Italija 444

2. Cristiano Ronaldo Portugalija Manchester United, Anglija 277

3. Lionelis Messi Argentina Barcelona, Ispanija 255

4. Didier Drogba Dramblio Kaulo Krantas Chelsea, Anglija 108

5. Andrea Pirlo Italija Milan, Italija 41

6. Ruudas van Nistelrooy Olandija Real, Ispanija 39

7. Zlatanas Ibrahimovičius Švedija Inter, Italija 31

8. Cescas Fabregasas Ispanija Arsenal, Anglija 27

9. Robinho Brazilija Real, Ispanija 24

10. Francesco Totti Italija Roma, Italija 20

11. Fredericas Kanoute Malis Sevilla, Ispanija 19

12. Ronaldinho Brazilija Barcelona, Ispanija 18

13. Stevenas Gerrardas Anglija Liverpool, Anglija 17

14. Juanas Romanas Riquelme Argentina Boca Juniors, Argentina/Villarreal, Ispanija 15

15. Danielis Alvesas Brazilija Sevilla, Ispanija 14

16. Filippo Inzaghi Italija Milan, Italija 12

17. Franckas Ribery Prancūzija Marseille, Prancūzija/Bayern, Vokietija 10

18. Paolo Maldini Italija Milan, Italija 8

19-23. Gianluigi Buffonas Italija Juventus, Italija 7

Petras Cechas Čekija Chelsea, Anglija 7

Gennaro Gattuso Italija Milan, Italija 7

Thierry Henry Prancūzija Arsenal, Anglija/Barcelona, Ispanija 7

Clarence’as Seedorfas Olandija Milan, Italija 7

24-25. Fabio Cannavaro Italija Real, Ispanija 5

Michaelis Essienas Gana Chelsea, Anglija 5

26. Wayne’as Rooney Anglija Manchester United, Anglija 4

27-28. Ikeras Casillasas Ispanija Real, Ispanija 3

Rogerio Ceni Brazilija San Paolo, Brazilija 3

29. Younisas Mahmoudas Irakas, Al-Gharafa, Irakas 2

30. Dimitaras Berbatovas Bulgarija, Tottenham Hotspur, Anglija 1

Samuelis Eto’o Kamerūnas Barcelona, Ispanija 1

Ryanas Giggsas Velsas Manchester United, Anglija 1

Guillermo Ochoa Meksika America, Meksika 1

Carlosas Tevezas Argentina West Ham, Anglija/Manchester United, Anglija 1

Robin van Persie Olandija, Londono „Arsenal” 1

KAKA

Gimė 1982 metų balandžio 22-ąją.

Ūgis – 186 cm, svoris – 73 kg.

Klubai: „Sao Paulo” (Brazilija, 1999-2003 m.), „Milan” (Italija, nuo 2003-iųjų rugpjūčio).

2007 metais – geriausias Europos futbolininkas. 2004 metų Italijos čempionas, 2007-ųjų Čempionų lygos nugalėtojas. Atstovaudamas Brazilijos rinktinei 2005 metais iškovojo Konfederacijų taurę.

Brazilijos rinktinėje debiutavo 2002-aisiais. Žaidė 54 rungtynes, įmušė 19 įvarčių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.