LITEXPO varžysis talentingiausi šalies jaunieji floristai

Šį savaitgalį, gruodžio 7-9 d., Lietuvos parodų centre LITEXPO vyraus šventiška ir kūrybiška atmosfera – čia vyks ketvirtoji paroda-mugė „Šventė” bei būsimus gėlių kompozicijų meistrus iš visos šalies subursianti floristų darbų paroda-konkursas „Žiemos puokštė”.

Pasak Lietuvos parodų centro LITEXPO direktoriaus pavaduotojos Kristinos Pladienės, šiemet abiejose parodose laukiama aibė naujienų – lankytojai galės pasisemti subtilių kūrybinių idėjų artėjančiam švenčių maratonui bei kartu pasigrožėti nepakartojamais talentingiausių šalies jaunųjų floristų kūriniais.

Parodoje „Šventė” bus pristatytos švenčių organizavimo paslaugos bei renginių įrengimo, apipavidalinimo priemonės ir medžiagos, žiemos kelionės ir pramogos, kalėdiniai papuošalai, šventinio dekoravimo medžiagos. Savo paslaugas pristatys 103 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos ir Vokietijos. Ypač didelę įvairovę ras ieškantys kalėdinių puošmenų ir dovanų.

Bendras LITEXPO ir Lietuvos floristų asociacijos projektas – floristų darbų paroda-konkursas „Žiemos puokštė” vyks jau 27-ąjį kartą. Šiemet jis skirtas moksleiviams, todėl jį remia LR švietimo ir mokslo ministerija. „Žiemos puokštėje” dalyvaus 151 moksleivis iš 30-ties Lietuvos mokyklų, tarp kurių – 31 dalyvis iš 8 kolegijų, rengiančių profesionalius floristus.

Savo atstovus į LITEXPO atsiųs Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų rengimo centras, Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokykla, Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokykla, Klaipėdos verslo ir technologijų kolegija, Kauno kolegijos kraštovaizdžio fakultetas, Joniškio ŽŪM, Šiaulių profesinio rengimo centras, Marijampolės profesinio rengimo centras. Likę konkurso dalyviai atvyks iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų mokyklų bei gimnazijų – Vilniaus, Kauno, Birštono, Gargždų, Ignalinos, Trakų, Radviliškio, Panevėžio, Pasvalio, Vievio, Jonavos, Prienų, Ukmergės, Druskininkų, Kėdainių.

Konkurse dalyvaujantys būsimieji floristai turės atlikti specialias užduotis ir sukurti „Kalėdinę kompoziciją”, „Koloną”, „Langą”, „Atviruką”, „Banketinį stalą”, „Rožės žiedą”, „Studentiškų vestuvių puokštę”. Sukurtus darbus vertins komisija, kuri iki gruodžio 8-osios 19 val. turės išrinkti ir paskelbti konkurso nugalėtojus. Gruodžio 9 d. komisija surengs „Žiemos puokštės” konkurso darbų aptarimą-seminarą.

Šiemet „Žiemos puokštėje” veiks ir „Kūrybinės dirbtuvės” – atskirame stende dirbs jaunieji floristai. Jų darbą galima bus ne tik stebėti, bet ir konsultuotis, klausinėti.

Paroda-mugė „Šventė” ir floristų paroda-konkursas „Žiemos puokštė” vyks LITEXPO 5-oje salėje. Jų užimamas plotas sudarys 3800 kv. m.

Parodų darbo laikas: gruodžio 7-8 d.– 10-19 val., gruodžio 9 d. -10-17 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.