Turkijoje sudužus lėktuvui žuvo visi 56 juo skridę žmonės

Turkijos pietvakariuose anksti penktadienį sudužus turkų lėktuvui, žuvo visi 56 juo skridę žmonės, pranešė pareigūnai.

Sudužęs lėktuvas surastas prie 1 830 m aukščio kalvos netoli Džukuroreno kaimo, 12 km nuo Ispartos Suleymano Demirelio (Siuleimano Demirelio) oro uosto, pranešė Turkijos transporto ministerija ir televizija „CNN-Turk”.

Paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnio, kuris nutūpė netoli nuolaužų, įgula „jokių gyvybės ženklų nepastebėjo”, sakė privačios oro bendrovės „Atlasjet”, kuriai priklausė sudužęs lėktuvas, vadovas Tuncay Doganeras (Tundžajus Dohaneras).

„Gyvų žmonių nėra nei tarp keleivių, nei tarp įgulos narių”, – pridūrė jis.

Kol kas neaišku, kodėl lėktuvas nukrito. „CNN-Turk” pranešime sakoma, kad lėktuvas tikriausiai rėžėsi į šlaitą ir perlūžo pusiau. Jo nuolaužos mėtosi dideliame plote.

Pasak T.Doganero, avarijos metu oro sąlygos buvo geros. „Neliko, nesnigo, nebuvo jokios audros … Nebuvo jokių techninių problemų dėl lėktuvo. Pilotas bendravo su skrydžių kontrolieriais, kol lėktuvas dingo”, – sakė jis.

„Tai labai įdomi avarija. Galima pateikti tūkstantį scenarijų to, kas atsitiko”, – pridūrė T.Doganeras.

Jis nurodė, kad jo kompanija tą lėktuvą nuomojosi iš kitos kompanijos ir kad jo pilotai „buvo patyrę”.

Transporto ministerija į avarijos vietą išsiuntė ekspertų grupę ir tikisi katastrofos priežastis sužinoti tada, kai bus surastos ir ištirtos „juodosios dėžės”.

„McDonnell Douglas” gamybos 165 vietų lėktuvas MD 83 iš radiolokatorių ekranų dingo 1 val. 36 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, prieš pat numatytą nutūpimą Ispartoje, esančioje maždaug 150 km į šiaurę nuo Antalijos. Pilotas buvo pranešęs, kad prieš tūpimą mažina aukštį.

Iš Stambulo lėktuvas išskrido 0 val. 51 minutė. Pasak T.Doganero, lėktuvu skrido 49 keleiviai ir septyni įgulos nariai.

Turkijos televizija parodė, kaip į Stambulo oro uostą laukti žinių apie keleivius atvyksta sunerimę giminaičiai.

„Lėktuvui rengiantis tūpti, jo (pilotas) paprašė leidimo nutūpti, o kai gavo iš skrydžių kontrolierių teigiamą atsakymą, kontaktas su juo dingo”, – sakė vietos gubernatoriaus pavaduotojas Tayyaras Sasmazas (Tajaras Šašmazas), kurį citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Isparta yra kalnuotame Turkijos regione, kur šiuo metu laiku daug kur įprastas sniegas ir rūkas.

Bendrovę „Atlasjet” 2001 metais įsteigė turkų kelionių agentūra „Oger Tours”. Šiuo metu ji turi 15 lėktuvų, kurie skraido šalies viduje bei į užsienį, įskaitant Austriją, Suomiją, Italiją, Ispaniją ir kelias Balkanų šalis.

Praeitą kartą didelė aviakatastrofa Turkijoje įvyko 2003 metais, kai Dijarbakyre šalies pietryčiuose, kur gyvena daugiausia kurdai, netoli tūpimo tako sudužo „Turkish Airlines” lėktuvas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.