Gyventojams apie nekilnojamojo turto mokestį

Ką daryti, jei Nekilnojamojo turto (NT) registre nurodyta gyventojo turimo nekilnojamojo turto paskirtis neatitinka faktinio šio turto naudojimo (pavyzdžiui, turtas naudojamas kaip gyvenamosios paskirties, o užregistruotas kaip komercinės paskirties)?

Tokiu atveju gyventojas turėtų pakeisti tokio nekilnojamojo turto paskirtį ir tai užregistruoti valstybės įmonėje Registrų centre. Jei, pakeitus NT registre turto paskirtį, gyventojui nelieka prievolės mokėti NT mokesčio, tai jis nebemokamas nuo to mėnesio, kurį paskirtis pakeista, ir šis faktas užfiksuotas NT registre.

Pavyzdys

Gyventojas turi butą, kuriame gyvena. Šis butas anksčiau buvo naudojamas komercinėms reikmėms ir NT registre užregistruotas kaip komercinės paskirties. Vadinasi, gyventojas nuo 2006 metų sausio 1 dienos turi kasmet mokėti NT mokestį už šį turtą. Tačiau gyventojas atliko paskirties keitimui reikalingas procedūras ir 2007 metų lapkritį VĮ Registrų centre buto paskirtis pakeista į gyvenamąją paskirtį. Todėl gyventojas už laikotarpius nuo 2007 metų lapkričio mėnesio (įskaitytinai) neturi už šį turtą mokėti NT mokesčio.

Papildoma informacija apie NT mokestį skelbiama internetinėje svetainėje www.vmi.lt (skyrelis „Duomenų bazės” – „Mokesčių informacijos centro konsultacinės medžiagos duomenų bazė” – „Dokumentai”) bei nemokamu VMI telefono numeriu 1882.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.