Medikai beviltiškai mėgino išgelbėti Dianos gyvybę

Po autokatastrofos Paryžiuje medikai mėgino priversti plakti princesės Dianos širdį, bet „bendru sutarimu” nusprendė nutraukti pastangas, kai jiems nepavyko sustabdyti vidinio kraujavimo, trečiadienį teisme teigė liudytojai.
Anestezuotojas Danielis Eyraud (Danjelis Eiro) dramatiškus parodymus davė teismui, tiriančiam Dianos ir jos meilužio Dodi al-Fayedo (Dodžio Fajedo) žūties 1997 metų rugpjūtį priežastis.

Paryžiaus „La Pitie-Salpetriere” ligoninės medikai Dianos širdį mėgino atgaivinti širdies masažu ir elektros šoku. Chirurgai taip pat mėgino užveržti prie širdies trūkusią kraujagyslę.

Tačiau visos pastangos buvo bergždžios.

„Bendru sutarimu nusprendėme nutraukti širdies masažą, nes nebebuvo jokių vilčių atnaujinti širdies veiklą, kai ji tiek ilgai nebeplakė”, – pranešime, kuris buvo perskaitytas prisiekusiesiems, sakė D.Eyraud.

„Nuo to momento princesė buvo paskelbta mirusia”, – pažymėjo jis.

Dodi tėvas, „Harrods” savininkas Mohamedas al-Fayedas (Mohamedas Fajedas) tvirtina, kad porą nužudė Didžiosios Britanijos slaptosios tarnybos, vykdžiusios princo Philipo (Filipo), karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) vyro ir buvusio Dianos šešuro, nurodymą.

Pagal Britanijos įstatymus, mirties priežasčių tyrimas pradedamas tuo atveju, kai žmogus miršta ne sava mirtimi.

Trečiadienį teismui liudininkai sakė, kad iš limuzino „Mercedes” nuolaužų ištrauktos Dianos būklė vežant į ligoninę blogėjo.

„Atvežta į ligoninę ji buvo šoko būsenos, bet turėjo pulsą. Tai reiškia, kad jos kraujo spaudimas buvo labai žemas, bet jos širdis tebeplakė”, – sakė D.Eyraud.

„Visos operacijos metu jai buvo atliekamas vidinis širdies masažas. Jai taip pat buvo greitai perpilamas kraujas ir kelis kartus leidžiamos adrenalino dozės”, – teigė jis.

Dianos širdis sustojo netrukus po 2 val. nakties. Dar po dviejų valandų ji buvo paskelbta mirusia.

„Aš asmeniškai esu įsitikinęs, kad mes padarėme viską, kas įmanoma, kad išgelbėtume tinkamomis priemonėmis”, – sakė D.Eyraud.

Dabartinis tyrimas, kuris gali trukti iki šešių mėnesių ir kuris kainuos apie 10 milijonų svarų, buvo pradėtas, kai britų ir prancūzų policija baigė savo tyrimus.

Abi policijos tarnybos nustatė, jog Diana ir Dodi žuvo todėl, kad jų vairuotojas Henri Paulis (Anri Polis) buvo girtas ir važiavo per greitai.

nelaimės priežastis buvo greitis ir girtas vairuotojas, bet nebuvo paneigtas ir spėjimas, jog būta slapto sąmokslo nužudyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.