Ignalinos AE atnaujino darbą

Ignalinos atominė elektrinė (AE) atnaujino darbą po to, kai ketvirtadienį jos vienintelis veikiantis antrasis blokas sustojo suveikus automatikai.
Ignalinos elektrinės generalinis direktorius Viktoras Ševaldinas BNS sakė, kad vienas generatorius į tinklą buvo įjungtas sekmadienį 12.20 val., o kitas – apie 22 valandą.

„Dabar jėgainė veikia 1150 megavatų galia, o iki 15 val. elektrinė turėtų pasiekti maksimalią 1300 megavatų galią”, – sakė Ignalinos AE vadovas.

Pasak jo, radiacinis fonas yra nepakitęs.

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) šeštadienį išdavė leidimą paleisti antrąjį Ignalinos atominės elektrinės bloką.

IAE ketvirtadienį sustojo apie 17.23 val., o Lietuva pradėjo importuoti elektros energiją iš Rusijos ir Baltijos valstybių. Be to, naudoti Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės rezervai, galią padidino ir Elektrėnų elektrinė.

Anksčiau V.Ševaldinas sakė, kad dėl nenumatyto 2-ojo bloko sustabdymo, elektrinė patirs apie 4 mln. litų nuostolių.

Vienintelis antrasis IAE reaktorius buvo kapitaliai remontuojamas nuo šių metų liepos pabaigos iki spalio pradžios.

Ignalinos atominės jėgainės pirmasis reaktorius buvo sustabdytas 2004-ųjų pabaigoje, o antrąjį pagal įsipareigojimus Europos Sąjungai galutinai sustabdyti numatoma 2009 metų pabaigoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.