Įtariamuoju netrukus gali tapti kiekvienas žmogus

Europos Sąjunga (ES) gali tapti labiausiai sekama vieta pasaulyje, mano europarlamentarė Laima Andrikienė.
Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, europarlamentarė kritikuoja ketinimus valstybėms dalintis duomenimis apie lėktuvais keliaujančius žmones bei planus fiksuoti visus telefoninius pokalbius ir trumpąsias SMS žinutes.

Šių priemonių ES ketina imtis kovodama su terorizmu.

„Tai yra tik dar viena priemonė, skirta sekti visus bei paverčianti kiekvieną asmenį įtariamuoju, nesuteikiant jokios teisės žinoti, kas ir kaip šiuos duomenis naudoja ir naudos”, -tvirtina L.Andrikienė.

Jos teigimu, nors kiekvienos šių priemonių taikymo pagrindas tas pats – visos jos yra skirtos kovoti su terorizmu – tačiau nepakanka įrodymų, kad duomenų rinkimas apie ES reziduojančius asmenis duos laukiamų rezultatų.

„Galimas šių duomenų panaudojimas kitiems tikslams dabar ar ateityje pavers ES labiausiai sekama vieta pasaulyje. Mes, naujųjų valstybių narių gyventojai, tokią „tvarką” dar prisimename, ir ji susižavėjimo mums tikrai nekelia”, – sako europarlamentarė.

Europos Komisija (EK) ketina įpareigoti šalis rinkti lėktuvų keleivių duomenis: telefono numerį, elektroninį adresą, visas žinias, apie tolesnį vykimo maršrutą, informaciją apie įsodinimą ir bagažą, taip pat keleivio banko sąskaitą.

Be to, turėtų būti fiksuojami visi ES valstybių piliečių pokalbiai telefonu, SMS žinutės ir elektroniniai laiškai.

Tokie ketinimai sukėlė kai kurių europarlamentarų ir žmogaus teisių gynėjų susirūpinimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Įtariamuoju netrukus gali tapti kiekvienas žmogus"

  1. as

    Fiksuoti visus telefoninius pokalbius, ir sms, ir t. t…. ???O kaip gi zmogaus privatumas?Ar nepazeidziamos zmogaus teises?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.