Lapkričio „Antras antradienis“: vaikų kūrybinei fantazijai nėra ribų

Jūros išplauti daiktai ir šiukšlės gali būti medžiaga originaliems kūriniams kurti. Tuo įsitikinsite atėję į renginių ciklo „Antras antradienis” pristatomą vaikų kūrybinių dirbtuvių „EkoMenas” geriausiųjų kūrinių parodą. Parodos atidarymo metu moksleiviai gyvai pristatys savo kūrinius. Renginys vyks lapkričio 13 d. 18.30 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre Vilniuje.

Šių metų pavasarį pajūrio ruože tarp Klaipėdos ir Palangos šešios vaikų grupės rinko šiukšles ir į jūros krantą išplautus daiktus. Rasti dalykai buvo surišti, sukalti, suklijuoti ir virto buityje pritaikomais daiktais bei meno kūriniais. Kiekvienas daiktas turi vieną ar kelias funkcijas.

Šiomis kūrybinėmis dirbtuvėmis buvo siekiama pabrėžti, jog ekologiją galima susieti su menu ir taip paskatinti vaikus ir jaunimą saugoti aplinką bei neteršti jūros.

„Kartais užtenka originalios minties, kad toks gana nuobodus dalykas kaip pajūrio valymas taptų pramoga ir kūrybinių idėjų šaltiniu. Vaikai tryško fantazija ir įgyvendinti visoms idėjoms netgi pritrūko šiukšlių. Vien ko verti kūrinių pavadinimai – „Hipių dviratis” ar „Meilės šaškės”, – dirbtuvių rezultatus komentavo vienas iš su vaikais dirbusių dizainerių Anatolijus Klemencovas.

Iš viso kūrybinėse dirbtuvėse dirbo beveik 70 vaikų iš Klaipėdos, Salantų ir Kretingos mokyklų. Jiems talkino ir profesine patirtimi dalinosi dizaineriai Saulius Bertulis, Anatolijus Klemencovas, Virgilijus Bizauskas ir Dmitrijus Jefremovas.

Dirbtuvės ir paroda „EkoMenas” yra renginių ciklo „Bendri krantai” dalis. Šis projektas š.m. gegužės mėnesį Klaipėdos mieste ir apskrityje pristatė įvairius nemokamus pramoginius, pažintinius ir edukacinius renginius apie Baltijos jūrą.

Paroda Lietuvos vaikų ir jaunimo centre veiks iki š.m. lapkričio 30 d.

Dėmesio! Parodos atidarymo dalyviai dovanų gaus ekologinį žaidimą „Žuvies kelionė”.

Prašome atkreipti dėmesį, kad renginio vieta – Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, Konstitucijos pr. 25, Vilnius.

Parodos atidarymas vyks lapkričio 13 d. 18.30 val., renginys vyks lietuvių kalba, įėjimas nemokamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.