Potvynių apsemtoje Meksikoje nuošliauža palaidojo namus

Potvynių skandinamoje Pietų Meksikoje pirmadienį milžiniškai purvo ir vandens sienai palaidojus atokią gyvenvietę, dingo mažiausiai 16 žmonių.
Meksikos žiniasklaida pranešė, kad pietinėje Čiapos valstijoje nuošliaužai San Chuan Grichalvos kaime užliejus apie šimtą namų, galėjo dingti iki 30 žmonių.

Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip vanduo ir purvas yra apsėmęs didžiulį džiunglių plotą ir plyną lauką, kur prieš tai stovėjo 500 gyventojų namai.

„Kalnas įgriuvo į Grichalvos upę ir ją užblokavo. Tai sukėlė bangą, kuri užliejo gyvenvietę”, – Meksikos radijui sakė Čiapo gubernatorius Juanas Sabinesas (Chuanas Sabinesas).

Nuošliaužos palaidotoje vietovėje nebuvo rastas nė vienas kūnas, sakė J.Sabinesas.

„Mes aptikome tik žmones, kurie sugebėjo išsigelbėti nuo milžiniškos bangos, pabėgdami į kalnus”, – pridūrė jis.

Sraigtasparniais atskridę gelbėtojai evakavo išsigelbėjusius gyventojus, o Meksikos prezidentas Felipe Calderonas (Felipė Kalderonas) atšaukė savo kelionę į trijų dienų Iberijos ir Amerikos viršūnių susitikimą, kuris Čilės sostinėje Santjage prasideda ketvirtadienį.

Civilinės saugos pareigūnai Čiape, daugiausia čiabuvių gyvenamoje valstijoje, kur praėjusią savaitę per potvynius žuvo keturi žmonės, teigė vis dar mėginantys nustatyti tikslų aukų skaičių.

„Prieglaudose yra apie 70 žmonių iš šio kaimo. Dar maždaug nuo 14 iki 16 žmonių yra dingę. Tačiau šis rajonas yra labai atokus, ryšys sutrikdytas, todėl mūsų paieškos vyksta lėtai”, – sakė gelbėjimo tarnybų darbuotojas Alejandro Cabrera (Alechandras Kabrera).

San Chuan Grichalva yra netoli Tabasko valstijos, kurią praėjusią savaitę paskandino dėl lietaus patvinusios upės, be namų palikusios 800 tūkst. gyventojų.

Tūkstančiai žmonių sraigtasparniais buvo evakuoti nuo namų stogų arba išgabenti valtimis. Didelė dalis Tabasko teritorijos atrodė kaip milžiniškas ežeras, iš kurio kyšojo tik namų stogai.

Tabaske per potvynius žuvo tik vienas žmogus, bet kaimyninėje Čiapo valstijoje iš krantų išsiliejus patvinusioms upėms, kurios sugriovė tūkstančius namų ir 16 tiltų, vietos pareigūnai sekmadienį pranešė apie keturių žmonių žūtį.

Tabaske toliau siautėja plėšikai. Vienas pareigūnas pranešė, kad valstijoje buvo sulaikyti 53 asmenys.

„Nuvykau apžiūrėti savo namų ir pamačiau du juos plėšiančius žmones”, – sakė namų šeimininkė Susana Clemente Torres (Susana Klementė Tores).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.