Dėl darbo – skundai Seimui

Klaipėdoje darbuotojai skriaudžiami ne tik privačiose, bet ir valstybinėse įstaigose – tokie skundai pasiekė uostamiestyje rinktus Seimo narius.

Nemoka už viršvalandžius

Su įvairių įmonių profesinių sąjungų atstovais susitikę Klaipėdos parlamentarai išklausė aibę Seimui adresuotų priekaištų.

Vienas iš jų – parlamentarai nesirūpina, jog valdiškose įstaigose išnaudojami darbuotojai.

Valstybinio jūrų uosto direkcijoje dirbantys žmonės skundėsi, kad jiems teko dirbti viršvalandžius, tačiau už juos nebuvo mokėta.

Tai konstatavo ir Valstybinė darbo inspekcija. Darbuotojams, kurie dirbo viršvalandžius, buvo mokama, tačiau įprastu darbo valandų tarifu.

Perskaičiavus darbo užmokestį paaiškėjo, kad darbuotojams neišmokėta apie pusę milijono litų už viršvalandžius.

Direktorius tikino atsiskaitęs

„Negerai, kad taip yra, bet blogiausia, kad tokiame procese dalyvauja valstybinė institucija”, – sakė Seimo narys Vytautas Grubliauskas.

Valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Sigitas Dobilinskas „Klaipėdai” tvirtino, kad su visais darbuotojais, kuriems nebuvo mokama už viršvalandžius, jau atsiskaityta. Tačiau problema ta, kad darbuotojai nori dirbti daugiau, nes jiems tai apsimoka, tačiau direkcija ėmė mažinti viršvalandžių skaičių. Todėl esą ir kyla nesutarimai.

Verčia išeiti iš darbo

Dar viena valstybinė institucija, dėl kurios skųstasi Seimo nariams, – Klaipėdos visuomenės sveikatos centras.

Jam priklausančios laboratorijos nuo kitų metų pradžios turi būti prijungtos prie Visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos.

Nors tokia reorganizacija tėra pavaldumo pakeitimas, laboratorijų darbuotojai verčiami savo noru išeiti iš darbo, o tada juos esą vėl priimtų.

Tačiau žmonės nenori taip elgtis, nes tuomet nutrūktų darbo stažas vienoje darbovietėje, todėl jie prarastų papildomas atostogas, kitas kompensacijas. Darbuotojai kol kas laukia teisininkų paaiškinimų, kaip elgtis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.