Investuotojai nereaguoja į skelbiamus rezultatus

Vakar bendra Vilniaus vertybinių popierių biržos apyvarta siekė net 16,38 mln. litų, tačiau didžioji jos dalis (56 proc.) atiteko tiesioginiams sandoriams, kurių iš viso buvo sudaryta 815, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis buvo atitinkamai 7 ir 16. OMXV indeksas sumenko 0,6 proc., iki 573,28 punkto.

Įmonės nuolat skelbia gerus arba labai gerus veiklos rezultatus, vis dėlto rinkos dalyviai į tai menkai reaguoja. Tai dar kartą parodo, kad didžioji dalis investuotojų remiasi paviršutinišku įmonių vertinimu. Iš dalies tai galima paaiškinti negatyviomis pasaulinėmis nuotaikomis.

Euras silpsta JAV dolerio atžvilgiu, analitikams prognozuojant Europos bankų nuostolių, susijusių su krize JAV didelės rizikos būsto paskolų rinkoje, didėjimą. Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu pirmadienio prekybos sesijos pabaigoje Niujorke siekė 1,4425 JAV dolerio, o antradienį Azijoje smuko iki 1,4405 JAV dolerio. Jenos atžvilgiu euras smuktelėjo nuo 165,38 iki 164,87 jenos.

Pirmadienį naują visų laikų rekordą pasiekę naftos kainos antradienį pasuko žemyn. WTI rūšies naftos kainos gruodžio sandoriams Niujorko prekių biržos (NYMEX) elektroninėje prekybos sesijoje antradienio rytą krito 1 proc., iki 92,58 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį WTI kainos gruodžio sandoriams NYMEX pašoko 1,8 proc., iki 93,53 JAV dolerio už barelį. Naftos kaina sesijos pabaigoje buvo didžiausia nuo 1983 metų, kai buvo pradėta prekyba WTI ateities sandoriais. Be to, pirmadienį buvo pasiektas naujas visų laikų rekordas – naftos kainos pakilo iki 93,8 JAV dolerio už barelį. Antradienį naftos kainos patraukė žemyn, kai Meksikos valstybinė naftos įmonė „Petroleos Mexicanos” pranešė apie atnaujinamą gavybą Meksikos įlankos telkiniuose, kuri buvo pristabdyta dėl uragano pavojaus. Gavyba tada buvo sumažinta iki 600 tūkst. barelių per dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.