Žalias interjeras

Žalia spalva interjere – ne naujas reiškinys.

Egzistuoja daug žalios atspalvių, kurių kiekvienas turi įvairias savybes ir savyje glūdinčią informaciją.

Atspalviai

Šviesūs žalios atspalviai padeda „augti” vidumi, gerina savęs vertinimą.

Tamsiai žalios spalvos tinka tik negyvenamosioms patalpoms, nes jos padeda susikaupti, tad itin tinka darbinei aplinkai, mokslinei veiklai.

Mėlynai žalia – šalčiausia iš visų žalios atspalvių, todėl ją verta naudoti ten, kur optiškai norima sukurti šaltesnę atmosferą.

Gelsvai žalia kelia optimizmą, skatina bendrauti, veikti, nesėdėti vietoje

Naudingos savybės

Žalia yra viena ramiausių spalvų iš viso jų spektro. Ji atpalaiduoja, atšaldo neigiamas emocijas, ramina. Ši spalva simbolizuoja sužydėjimą, naują pradžią. Tyrimais įrodyta, kad žalia mažina skausmą ir įtampą, atsipalaidavusiame organizme skatina ląstelių atsinaujinimo procesus.

Jei jūsų akys dažnai pavargsta nuo darbo su kompiuteriu, ant stalo turėkite ką nors žalia – kilimėlį pelei, žalio miško fotografiją ir t.t. Akims palengvės, jei minutę ar dvi tiesiog pažiūrėsite į tokį žalią vaizdą.

Žalia šviesa padeda išvengti ir klaustrofobijos. Tad jei kurioje nors patalpoje jaučiatės lyg mažoje, suspaustoje erdvėje, patalpinkite į ją kuo daugiau žalumos, tik venkite tamsių ir ryškių atspalvių, rinkitės natūralią spalvą – kaip lapo, žolės

Nustatyta, kad žalia spalva stiprina imunitetą. Taigi žiemą ir vaikų, ir savo kambaryje reikėtų kuo daugiau žalios spalvos – augalų, žalių lempučių, žalios patalynės, pagalvėlių. Miegamajame kuriam tai laikui būtų galima lempą uždengti žalia skepetaite. Žalia taip pat teigiamai veikia širdies darbą.

Jei pro jūsų langus nuolat šviečia saulė ir dėl to kambariai per daug įkaista, šviesiai žaliai išdažytos sienos arba tokios spalvos tapetai padės temperatūrą sumažinti keletu laipsnių.

Kai norite sukurti visiško sterilumo atmosferą ar tiesiog mėgstate idealią švarą, naudokite žalsvai melsvą spalvą su baltos intarpais

Žalia skirtingose patalpose

Šviesiai žalia aplinkai priduoda šaltumo, tad ši spalva virtuvėje padės atsikratyti besaikio apetito. Norintiems sukurti virtuvėje jaukią ir šiltą atmosferą, reikėtų naudoti žalią, kurioje yra ir geltonos atspalvio, praktiškai net salotinę spalvą. Ji suteikia energijos ir gerina nuotaiką.

Žali tonai svetainėje sukurs blankią atmosferą. Dėl to geriau šioje patalpoje apsiriboti žaliais aksesuarais ar žaliais baldais, o sienos lai būna šviesios – baltos, rusvai gelsvos, lengvai auksinės, šviesiai melsvos. Tokiu atveju susikursite emociškai lengvą, nepretenzingą, erdvią ir šviesią patalpą, kurioje galima atsiriboti nuo kasdieninių darbų ir paprasčiausiai atsipalaiduoti. Žalia dera ir su metalo spalvos niekučiais, šis derinys atrodo šiuolaikiškai ir madingai.

Vaikų kambaryje su žalia reikėtų nepersistengti, nes vaikams gali pasidaryti nuobodu. Geriausia naudoti šiltos žalios ir ryškiai geltonos derinį. Jis iš vienos pusės vaiką emociškai ramins, iš kitos – kurs gerą nuotaiką.

Žalia turi ypatingų miegą skatinančių savybių, tad miegamajame ji nepakeičiama. Neryškūs žali tapetai, lengvos šios spalvos užuolaidos ir šviesiai žalia patalynė padės jums gerai atsipalaiduoti ir ramiai užmigti. Ypač gerai ramina ir nuovargį pašalina gili, jūros bangos spalva – žalia su mėlynos priemaišomis.

Vonioje žalią spalvą reikėtų naudoti atsargiai, nes jau ji pati yra „drėgna” ir „šalta”. Dėl to šioje patalpoje ją reikėtų derinti su „šiltais” ir „sausais” atspalviais bei spalvomis – geltona, smėline ir t.t. Vien tamsiai žalios spalvos vonios kambaryje, ypač jei jis yra nedidelis, bus tamsu ir nejauku.

Žalia itin tinka darbinių kabinetų apdailai. Tamsiai žalios ir auksinės spalvų derinys jau istoriškai laikomas turtingumo ir respektabilumo simboliu. Dar geriau, jei čia bus smaragdiniai bei malachitiniai atspalviai. Tarp žalių sienų lengviau priimami sprendimai, daromos išvados. Ši spalva padeda susikoncentruoti, tinkamai įvertinti situacijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.