Robotus kurti – paprasta!

„Infobalt 2007” parodos metu Elektronika.lt – lietuviško ITT portalo suvienyti elektronikos mėgėjai demonstruos savomis rankomis pagamintus robotus – apvažiuojančius kliūtis, sekančius liniją, o paskutiniąją dieną (šeštadienį) vyks „minisumo” robotukų varžybos.

„Dabar, kai galima kone viską nusipirkti, jaunimas vis mažiau domisi technologijomis ir tampa tiesiog vartotojais. „Robotus kurti – paprasta!” – tokiu šūkiu kviečiame kurti ir konstruoti patiems,” – pasakojo Vitalij Rodnov, robotų kūrėjų klubo atstovas. Jis taip pat vadovauja grupelei moksleivių iš Klaipėdos, kurie sukonstravę „minisumo” robotukus, mėgins įveikti kitus dalyvius. Šiuo pomėgiu entuziastai tikisi užkrėsi ir parodos lankytojus, taip norėdami paskatinti jaunimą domėtis technologijomis, skatintį jų užimtumą. „Neabejoju, kad žingeidūs ir technika besidomintys jaunuoliai ateityje taps gerais specialistais,” – džiaugėsi V. Rodnov.

Trumpai apie „minisumo” rungtynes, kurios Lietuvoje, kaip mums žinoma, rengiamos pirmą kartą. Du patys save kontroliuojantys robotai bando išstumti vienas kitą iš ringo. Pirmasis, palikęs ringą pralaimi raundą. Laimėjęs du raundus robotas laimi mačą. Daugiausiai mačų laimėjęs robotas laimi varžybas. Detalios taisykles ir techniniai reikalavimai robotams skelbiami adresu http://robotai.elektronika.lt .

Su robotų kūrėjais galite susitikti ir eksponatus apžiūrėti spalio 25-27 dienomis asociacijos „Infobalt” stende 5.B01 (http://2007.infobalt.lt).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.