Gore`as atmetė galimybę dalyvauti prezidento rinkimuose

Buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore`as (Alas Goras) trečiadienį atmetė galimybę pasinaudoti vėlyva proga ir įsitraukti į 2008 metų prezidento rinkimus, taip nutildydamas spėliones, kad praėjusią savaitę laimėjęs Nobelio taikos premiją jis gali iškelti savo kandidatūrą į JAV prezidentus.
„Neturiu planų vėl tapti kandidatu, taigi visiškai nežiūriu į tai iš šios pusės”, – Norvegijos televizijai NRK atsakė 59 metų A.Gore`as, kai buvo paklaustas, ar Nobelio taikos premija nepakurstė su Baltaisiais rūmais susijusių ambicijų.

„Dalyvauju kitokio pobūdžio kampanijoje. Tai pasaulinė kampanija, kuria siekiama pakeisti žmonių mastymą apie klimato krizę”, – pridūrė jis.

2007 metų Nobelio taikos premija A.Gore`ui buvo skirta už pastangas informuoti visuomenę apie klimato pokyčių pavojus.

Šią premiją jis pasidalijo su Tarpvyriausybine klimato kaitos komisija (IPCC) – apie 3 tūkst. ekspertų vienijančia Jungtinių Tautų institucija, kuri pabrėžia žmogaus vaidmenį pasaulinio atšilimo procesuose.

Antradienį viena nacionalinė organizacija, pradėjusi kampaniją už A.Gore`o kandidatavimą į prezidentus, pranešė surinkusi 200 tūkst. parašų.

Organizacija „Draft Gore” nurodė, kad po to, kai jis laimėjo Nobelio taikos premiją, jos tinklalapyje „www.draftgore.com” dramatiškai išaugo lankytojų srautas.

A.Gore`as kovos su klimato kaita aktyvistu tapo 2000 metais pralaimėjęs prezidento rinkimus George`ui W.Bushui (Džordžui V.Bušui).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.