Turkija rengia operaciją Irake, patvirtino premjeras

Turkijos ministras pirmininkas Tayyipas Erdoganas (Tajipas Erdohanas) trečiadienį patvirtino, kad jo vyriausybė rengia planą, pagal kurį Turkijos kariuomenė būtų įgaliota įsiveržti į Iraką ir sumušti šiauriniame kaimyninės šalies regione sau bazę įsikūrusius kurdų partizanus.
„(Pasirengimas dėl tokio pasiūlymo) prasidėjo ir vyksta”, – atsakė į parlamentą atėjęs T.Erdoganas į žurnalistų klausimą.

Leidimą karinėms pajėgoms kirsti sieną ir veržtis į Iraką turi duoti parlamentas. Tiesa, jeigu bus priimtas toks leidimas, tai nereiškia, jog Turkijos kariuomenė iš karto ir puls per sieną į Irako šiaurę.

Politologų nuomone, neatrodo, kad būtų įmanoma didelė karinė operacija, nes tam priešinasi Jungtinės Valstijos, kurios kaip ir Turkija yra NATO narė. Tačiau T.Erdoganą griežčiau veikti verčia politikų spaudimas, sustiprėjęs po dažnėjančių partizanų išpuolių prieš Turkijos saugumo pajėgas.

Antradienį T.Erdoganas sakė, jog bus aptartos visos kovos su už įstatymo ribų paskelbta Kurdistano darbininkų partija (PKK) priemonės, įskaitant ir karines. Manoma, kad šios partijos kovotojų yra apie 3 tūkstančiai, ir daugiausia jų yra kurdiškajame Irako regione.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Turkija rengia operaciją Irake, patvirtino premjeras"

  1. augsta

    nekariaukit,nes man bus nesaugu Turkijoje ilsėtis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.