Saakašvilis pažadėjo, kad gruzinai netrukus sugrįš į Abcahziją

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pareiškė, kad kitas Tbilisio žingsnis dėl Abchazijos bus sugrąžinimas ten visų, kurie kadaise buvo priversti ją palikti.
„Gruzijos kantrybė baigiasi, ir nuo šios dienos mes pradedame skaičiuoti laiką, kada grįšime į Abchaziją”, – pareiškė Zugdidyje M.Saakašvilis, kreipdamasis į susirinkusiuosius į koncertą, skirtą naujos radijo stoties „Abchazijos balsas” atidarymui.

„Mes labai kantrūs žmonės, galime kentėti, bet mes kenčiame jau 14 metų, ir noriu pasakyti visam pasauliui, kad mūsų kantrybė baigiasi. Nuo šios dienos pradedame skaičiuoti laiką, kai mes visi sugrįšime į Abchaziją. Aš duodu žodį, kad į Abchaziją mes sugrįšime greitai”, – pažymėjo jis.

Pasak jo, „pirmasis žingsnis buvo atkurti kontrolę Aukštutinėje Abchazijoje, antrasis žingsnis – sugrįžimas į Abchazijos radijo eterį, ir kitas žingsnis bus sugrįžimas į Abchaziją”.

Kaip pažymėjo M.Saakašvilis, „mes tiesiame draugystės ranką visiems, manome, kad konfliktas turi būti sureguliuotas taikiai, bet mūsų kantrybė nėra beribė”.

Pasak jo, dabartinė Gruzijos vadovybė, ne taip, kaip jos pirmtakai, „neketina pasirašyti jokio kapituliavimo sutarčių ir nežengs nė žingsnio atgal” iki tol, kol visiškai atkurs šalies teritorijos vientisumą.

Drauge M.Saakašvilis pabrėžė, kad Gruzija neatsisako taikos sutarties su Abchazija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.