Mados savaitė Paryžiuje

Paryžiaus mados savaitė, prasidėjusi rugsėjo 29 dieną, baigiasi rytoj. Kolekcijas demonstravo 90 dizainerių iš viso pasaulio. Šventę užbaigs Valentino, apie savo pasitraukimą pranešusio dar vasarą, atsisveikinimo kolekcija.

Pierre Balmain

Pjeras Balmanas, gimęs 1914 m., baigęs Dailiųjų menų mokyklą Paryžiuje, dirbo iliustratoriumi ir dizainerio padėjėju, kol prasidėjo karas. 1945 m. jis įkūrė savo vardo mados namus ir iki 1982 m. jiems vadovavo. Pasak P. Balmano, elegancija slypi paprastume, tačiau tai jam netrukdė drabužius puošti architektūriniais elementais. Po jo mirties Oskaras de la Renta tapo šios markės kūrybiniu vadovu. Dabar ją valdo Kristofas Dekarnis.

Chanel

Bruno Pieters

Brunas Pjetersas ir vėl įrodė, kad priklauso tiems modeliuotojams, kurie mąsto progresyviai. Savo mėgstamus ispaniškus motyvus šįkart jis pateikė savotiška forma. Toreodorų stiliaus monochrominiai švarkai, šalta balta spalva, valdinga juoda, stingdanti žydra ir šilko bei liurekso audiniai.

Dice Kayek

Viena iš buvusių šios merginos kolekcijų buvo įkvėpta Džekės Kenedi ir 7-ojo dešimtmečio. Šįkart 2008 pavasario-vasaros fonas – iš 8-ojo dešimtmečio. Dis Kajek – meistrė derinti šiuolaikiškumą ir klasiką.

Vivienne Westwood

Sunku įsivaizduoti, kaip šiandien gyventų Vivjena Vestvud, jeigu mokytojautų, kaip kadaise ketino… 1971 m. ji atidarė savo parduotuvėlę pankams, o po 20 metų netgi dukart iš eilės buvo įvardyta kaip reikšmingiausia Didžiosios Britanijos dizainerė, įnešusi didelį indėlį į Karalystės mados industriją.

Gaspard Yurkievich

Tikras paryžietis Gasparas Jurkevičius mokėsi Bercot studijoje, paskui stažavosi pas Gotjė. Tapo trijų didelių Europos konkursų laimėtoju, tačiau kaži kodėl nusprendė palikti madą. Po poros metų grįžo ant podiumo.

Christian Dior

Kristianas Dioras gimė 1905 metais Prancūzijoje, mokėsi politologijos, tarnavo kariuomenėje. Po demibilizacijos atidarė meno galeriją, perparduodavo meno kūrinius. 4 dešimtmetį mirė jo mylima mama, tėvas bankrutavo, o pats Kristianas sunkiai susirgo tuberkulioze. Tačiau būtent šiuo, sunkiausiu, savo gyvenimo laikotarpiu atsiskleidė jo, kaip modeliuotojo, talentas. Po karo jis įkūrė savo vardo mados namus. Jo karjera tęsėsi vos 10 metų. Vėliau Dior namams vadovavo Ivas Sen Lorenas ir Džonas Galjanas. Pastarasis tebėra jų kūrybinis vadovas iki šiol.

Victor & Rolf

Viktoras Horstingas ir Rolfas Snorenas gimė 1969 metais Nyderlanduose ir susipažino studijuodami madą meno akademijoje. Stebėdamas juos, nė neįtartum, kad tai garsūs modeliuotojai – su savo stambiais akiniais jie labiau primena programuotojus. Tačiau būtent jie nuo 1999 m. laikomi vienos seksualiausių markių kūrėjais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Mados savaitė Paryžiuje"

  1. kristina

    neblogai labai grazios suknes..:)

  2. kiemSARGIS

    😳 8) seip fainai bet kam tous strypus uzdejo? 😯 atrodo kad kepuriu sias laikais nebutu kazkokius kusius uzsdeda,, atvaziuokit i siaulius va ce tj madios,,,,,,,,,,,,, 😛 😉 😀

  3. lala

    buwo ir graziu ir nea bet daugiau graziu 🙄 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.