„Garbės kuopa” startuos Kosove

Šeštadienį LNK televizijos žiūrovų laukia neeilinė premjera. Bus pradėtas rodyti daugiaserijinis lietuviškas veiksmo filmas „Garbės kuopa”.

Pirmoji serija nustebins ne tik siužeto vingiais, bet filmavimo vieta – filmo veiksmas prasideda Kosove, ir ne kino paviljone, o tikroje karo zonoje.

Nors iš pažiūros šioje Serbijos srityje, siekiančioje nepriklausomybės, atmosfera šiuo metu atrodo taiki, tačiau kūrybinei grupei dirbti nebuvo paprasta – visur ją lydėjo ir saugojo ginkluoti kariai, teko susidurti su nemažai visokiausių draudimų ir apribojimų… Tačiau filmas įgijo neįkainuojamą vertybę – tikroviškumą.

Filmą kūrė prodiuserinė kompanija „Videometra” – itin populiaraus serialo „Nekviesta meilė” kūrėjai.

Tai istorija apie dviejų jaunuolių – kauniečio Deivido Gaškos ir panevėžiečio Tado Krasausko tarnybą kariuomenėje. Iki patekdami tarnybon abu buvo smulkūs chuliganai. Deividas – išpaikintas turtingų tėvelių sūnus, leidžiantis sau važinėti motociklu, įsivelti į muštynes. Tadas – kone asocialios šeimos narys – jo tėvas nuolat muša motiną ir seserį su broliu, o jis pats retai būna namuose – valkiojasi gatvėmis ir vagia magnetolas iš automobilių.

Abu juos likimas atveda į kariuomenę. Iš pradžių į tarnybą vaikinai žiūri skeptiškai, tačiau ilgainiui supranta, kad Lietuvos kariuomenė – vieta, kur abu gali realizuoti save.

Pasak prodiuserių, „Garbės kuopa” – ne dokumentinis filmas, todėl ir siužetas čia neišvengiamai skiraisi nuo realios kariuomenės gyvenimo nūdienos. Tačiau svarbiausia filmo idėja byloja apie tai, jog kariuomenė yra institucija, kuri sustiprina ir auklėja žmogų, o sąvokos „Tėvynė”, „Garbė”, „Šeima” užima deramą vietą kiekvieno kario širdyje.

„Garbės kuopą” režisuoja Raimundas Banionis, scenarijų rašo Darius Lukoševičius, Aidas Puklevičius, Aidas Žiliukas ir Rolandas Skaisgirys. Idėjos autoriai – Rimantas Bagdzevičius, Alvydas Šlepikas ir Rolandas Skaisgirys.

Filme vaidina ypatingai ryškus aktorių kolektyvas: ir naujosios Lietuvos kino žvaigždės, ir pripažinti grandai: Audrius Bružas, Ramūnas Cicėnas, Nelė Savičenko, Rimantas Bagdzevičius, Gediminas Storpirštis, Giedrius Savickas, Jurgis Damaševičius, Algirdas Gradauskas, Eglė Piličiauskaitė, Ineta Stasiulytė, Agnė Šataitė.

Pirmoji „Garbės kuopos” serija – spalio 6-ąją 21.20 val. per LNK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.