Pasaulio rinkose išsilaikė pusiausvyra

„Deutsche Bank” (didžiausias Vokietijos bankas) trečiadienį pareiškė, kad nuostoliai, patirti dėl JAV krizės didelės rizikos būsto paskolų rinkoje, sieks apie 2,2 mlrd. eurų. Tačiau bankas pareiškė tikintis, kad trečio ketvirčio grynasis pelnas sieks 1,4 mlrd. eurų.

Prieš tris dienas apie didžiulius nuostolius, patirtus JAV paskolų rinkoje, pareiškė kiti du pasaulio bankininkystės milžinai – JAV „Citigroup” ir Šveicarijos UBS.

Taigi labiausiai dėl nuopuolio JAV būsto rinkoje kenčia tiesiogiai su tuo susijusios finansinės instancijos. O buvęs JAV federalinių rezervų banko vadovas Greenspan�as pareiškė, kad krizė jau artėja prie pabaigos.

Silpnėjanti JAV ekonomika tolydžio smukdo JAV dolerio kursą, kurio pigimas euro atžvilgiu jau verčia susimąstyti ir Europos centrinio banko vadovus, nes nuo to kenčia Europos eksportuotojai. Apie krizės pabaigą signalizuoja ir nustojęs brangti auksas, pasiekęs 28 metų rekordą.

Aukso kainos antradienio rytą krito labiausiai nuo rugpjūčio.

Trečiadienį pasaulio rinkose išsilaikė pusiausvyra, o Vilniaus vertybinių popierių biržos bendra apyvarta siekė 10,6 mln. litų, iš jų 8,8 mln. litų teko Oficialiojo sąrašo įmonių akcijoms. OMXV indeksas pakilo 0,89 proc., iki 580,94 punkto, Baltijos šalių akcijų rinkų indekso „OMX Baltic Benchmark” vertė smuko 0,08 proc., iki 815,33 punkto. Dešimties likvidžiausių Baltijos šalių akcijų indekso „OMX Baltic 10” – sumažėjo 0,11 proc., iki 377,43 punkto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.