„Sūduva” svečiuose nugalėjo „Vėtrą”

Lietuvos A lygos 30-ojo turo rungtynėse Marijampolės „Sūduva” po atkaklios kovos įvykių kupiname mače minimalia persvara įveikė Vilniaus „Vėtrą” ir turnyrinėje lentelėje išsaugojo antrą poziciją. Vienintelį įvartį „Sūduva” pelnė antrojo kėlinio pradžioje.

Vilniaus „Vėtros” stadionas, 500 žiūrovų

Teisėjas – Edmundas Gaigalas

„Vėtra” 0 – 1 „Sūduva”

53′ [0 – 1] Darius Maciulevičius

„Vėtra”: Kozyrev; Kijanskas, Budimir, Cvetanovski, Butrimavičius; Šernas, Božinovski, Milošeski, E.Juška (70′ Grigaitis), V.Kvaratskhelia (62′ Celiuh), V.Stankevičius (46′ R.Karčemarskas)

„Sūduva”: Urba; Mikuckis, Skinderis, L.Klimavičius, Leimonas; G.Juška (55′ G.Slavickas), Kozyuberda, Willer (69′ Jasaitis), Miklinevičius, D.Maciulevičius; Braga (36′ Negreiros)

„Vėtros” vartus šiose rungtynės gynė Stanislavas Kozyrevas, o Algiui Jankauskui negalint rungtyniauti dėl geltonų kortelių į gynybos liniją vėl buvo pastumtas Gediminas Butrimavičius. Saugų grandyje žaidė po diskvalifikacijos grįžęs komandos kapitonas Dejanas Milošeskis, puolime Rolandą Karčemarską startinėje sudėtyje pakeitė Vitalis Stankevičius.

„Sūduvos” vartininko vietą užėmė Dovydas Urba, o saugų linijoje vėl žaidė trečiadienio mačą su „Vėtra” dėl geltonų kortelų praleidęs Sergejus Koziuberda.

Mačo pradžioje kiek aktyvesni buvo svečiai „Sūduvos” futbolininkai, tačiau „Vėtrai” pavykdavo apsiginti nuo varžovų atakų. Po vieno iš pirmųjų mačo smūgių į vartus Povilas Leimonas mušė pro šalį, o 19 minutę aikštės viduryje suklydus Bobiui Božinovskiui iš toli atakavo Gvidas Juška, tačiau Stanislavas Kozyrevas nukreipė kamuolį už galinės linijos.

„Vėtra” po truputį įsižaidė ir antroje kėlinio dalyje žaidimas vis dažniau vyko „Sūduvos” aikštės pusėje. 26 minutę G.Butrimavičius nutraukė netikslų varžovų perdavimą ir iš 20 metrų smūgiavo visiškai šalia vartų. Netrukus greitame „Sūduvos” išpuolyje kairiuoju kraštu pabėgo Sergejus Koziuberda, bet po jo smūgio-perdavimo kamuolys prariedėjo skersai baudos aikštelę.

Sužaidus apie pusvalandį Vitalis Stankevičius uždirbo baudos smūgį ir Dejano Milošeskio bandymas iš 30 metrų buvo kiek netikslus. Po minutės jau pavojingai atakavo „Sūduva” – G. Juška galva numetė kamuolį laisvam S.Koziuberdai, bet šio bandymas permesti kamuolį per vartininką buvo labai netikslus.

38 minutę „Vėtra” buvo labai arti pirmojo įvarčio. Darvydo Šerno aukštas perdavimas praskriejo ir komandos draugus ir varžovus, o Vachtango Kvaratskhelia atmestas kamuolys atiteko B.Božinovskiui. Tačiau po makedono smūgio iš maždaug 10 metrų kamuolį neįtikėtinu būdu koja sugebėjo atmušti vartininkas D.Urba. Po poros minučių D.Šernas pabandė laimę tolimu smūgiu iš eigos, ir D.Urba dar kartą turėjo atmušti kamuolį.

41 minutę mačo arbitras nusprendė nefiksuoti pražangos prieš „Vėtros” žaidėją ir šeimininkams protestuojant „Sūduva” surengė staigų kontraišpuolį, po kurio vienas prieš vieną išbėgo S.Koziuberda. „Vėtros” laimei, marijampoliečių saugui nepavyko nuginkluoti vartininko Stanislavo Kozyrevo.

Po kelių akimirkų jau atakavo šeimininkai, bet D.Milošeskio bandymas iš baudos aikštelės prieigų didesnės gresmės nesukėlė. „Sūduva” dar du kartus iki pertraukos grasino „Vėtros” vartams – kartą po Jose Negreiroso smūgio sukantis kamuolį sugavo S.Kozyrevas, o galingas G.Juškos šūvis iš toli buvo netaiklus.

Antrojo kėlinio pradžioje tolimais smūgiais apsikeitė J.Negreirosas ir D.Milošeskis, o 52 minutę „Sūduva” išsiveržė į priekį. Svečių kapitonas Darius Maciulevičius gavo tolimą perdavimą ir baudos aikštelėje vienu lietimu susistabdė kamuolį, o antru pasiuntė kamuolį į „Vėtros” vartų artimąjį kampą.

Po įvarčio žaidimas darėsi vis atviresnis ir ataka po atakos ritosi tiek prie vienų, tiek prie kitų vartų. Iš toli netiksliai mušė „Sūduvos” saugas G.Juška, „Vėtros” žaidėjai D.Milošeskis, G.Butrimavičius. 59 minutę svečių gynėjas T.Mikuckis galingu smūgiu iš toli sudrebino šeimininkų vartų virpstą, o po poros minučių „Vėtros” atakoje V.Kvaratskhelia gražiu perdavimu išvedė Egidijų Jušką dešiniuoju kraštu, bet pastarajam smūgis nepasisekė.

62 minutę atėjo „Vėtros” eilė sudrebinti varžovų vartų konstrukciją. Po klastingo Rolando Karčemarsko smūgio iš baudos aikštelės prieigų fortūna jau šypsojosi „Sūduvai” – kamuolys pataikė į virpsto apatinę dalį. Po dar vienos „Vėtros” atakos D.Šernas suklaidinęs varžovą smūgiavo šalia vartų, o „Sūduvos” atsakomajame išpuolyje suklydus Marijanui Budimirui svečių žaidėjas Willeris Oliveira atsidūrė vienas prieš vartininką, bet S.Kozyrevas smūgį atrėmė.

68 minutę „Vėtros” vartininkas po kampinio taip pat T.Mikuckio smūgį galva. Vėliau nesėkmingi buvo D.Maciulevičiaus, R.Karčemarsko smūgiai, tuo tarpu 79 minutę po D.Milošeskio baudos smūgio iš kairiojo krašto „Sūduvos” vartininkas D.Urba buvo priverstas iškumščiuoti kamuolį.

„Vėtrai” didelėmis pajėgomis atakuojant priešpaskutinę minutę „Sūduva” turėjo dar vieną šansą padvigubinti persvarą, kai išvengęs nuošalės prieš S.Kozyrevą išbėgo J.Negreirosas, bet jam bandant permesti kamuolį per vartininką pritrūko tikslumo.Per pridėtinį laiką šeimininkai dar uždirbo vieną baudos smūgį, bet D.Milošeskio smūgiuotas kamuolys praskriejo virš svečių vartų.

„Sūduva” atsilaikė ir nugalėjo rezultatu 1-0. Tai buvo pirmasis „Vėtros” pralaimėjimas „A lygoje” po kiek daugiau nei mėnesio pertraukos, tuo tarpu „Sūduvai” trys taškai leido išsilaikyti antroje vietoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.