Atleidžiamais darbuotojais rūpinasi tik stambios įmonės

Lietuvoje atleidžiamais darbuotojais kol kas rūpinasi tik stambios įmonės, tačiau, personalo paieškos, atrankos ir valdymo kompanijos „Search & Selection” teigimu, šalyje socialiai atsakingų bendrovių daugėja. „Search & Selection” šiemet sulaukė 10 stambių įmonių prašymo surasti darbą jų atleidžiamiems darbuotojams, o pernai tokių prašymų sulaukta vos iš dviejų darbdavių.

Vakarų Europos valstybėse jau seniai vyrauja praktika, kai darbdaviai pasirūpina atleidžiamu darbuotoju, surasdami jam darbą kitoje įmonėje. Anot „Search & Selection” atrankos departamento vadovės Linos Narvilaitės, taip besielgiančios įmonės visų pirma siekia ne tik išsaugoti gerus santykius su buvusiu darbuotoju, bet ir išlaikyti gerą įvaizdį buvusių bei potencialių darbuotojų akyse.

Specialistų teigimu, Vakarų šalyse darbdaviai yra sugalvoję ne vieną būdą, kaip atleisti darbuotoją išlaikant gerus santykius, bet nemokant jam išeitinės pašalpos. Paprastai tokiais atvejais įmonės pasamdo vadinamuosius „galvų medžiotojus”, kurie numatytiems atleisti žmonėms pasiūlo darbą kitoje įmonėje, dažnai ir didesnį atlyginimą. „Search & Selection” atstovė prognozuoja, kad tokią paslaugą ateityje pradės siūlyti ir Lietuvos personalo paieškos įmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.