Jūroje dingo du vyrai

Į jūrą burine valtimi išplaukę du vyrai vakar taip ir nebuvo rasti.

Palangiškis Donatas Lisas su Vilniuje gyvenančiu tėvu Juozu Algimantu Lisu į jūrą išplaukė pirmadienio popietę. Pasak netoliese buvusio Šventosios žvejo Kęstučio, jis tvirtino matęs tą valtį ir nustebęs, kaip ją plaukiantieji nebijo: „Mes grįžome iš žūklės, o jie tuo metu išplaukė. Aš net nustebau, kaip valtis išsilaiko neapvirtusi. Tuo metu jau bangos buvo pakilusios, vėjas tos valties stiebą lenkė prie pat vandens. Valtelės varikliukas buvo silpnas, gal 12 arklių galios.”

Vakare pasigedusi vyrų jų ieškoti ėmė D.Liso žmona. Pasak Palangos policijos komisariato atstovės Erikos Geštautaitės, Jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinis centras pranešimą, kad iš Šventosios uosto į Karklę išplaukė ir dingo plastikinė valtis su pakabinamu varikliu, gavo pirmadienį 19.45 val.

Vyrų bei valties pėdsakų pirmadienį iki vidurnakčio ieškojo karinių jūrų pajėgų laivas „Aukštaitis” ir karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8. Buvo apžiūrėtas plotas nuo Karklės iki Šventosios, bet dingusieji taip ir nebuvo rasti. Sutemus paieška nutraukta. Antradienį nuo 6 val. ryto paiešką atnaujino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos laivas „Žaibas”. Patekėjus saulei paiešką tęsė ir karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8. Talkino ir pasieniečiai.

Dėl dingusiųjų be žinios Palangos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak E.Geštautaitės, vyrai galėjo pasiklysti. LŽ duomenimis, tėvas ir sūnus Lisai nebuvo profesionalūs žvejai.

Saugios laivybos administracijos atstovė Gintarė Anyčienė prieš darbo dienos pabaigą LŽ sakė, kad į numanomą dingimo vietą 16.30 val. buvo išsiųstas sraigtasparnis, o laivai jūroje budėjo visą dieną. „Jei iki tamsos jų nerasime, paieškos bus nutrauktos”, – sakė G.Anyčienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.