Nuo kvaišalų apsvaigusios nuteistosios prarado teisę į lygtinį paleidimą

Panevėžio pataisos namuose – senokai girdėtas įvykis. Šeštadienį, dar prieš rytinį patikrinimą, buvo pastebėta, jog kelios nuteistosios yra lengvai apsvaigusios nuo kvaišalų. Iškvietus medikus ir Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnus, aštuonios iš devynių moterų prisipažino vartojusios kvaišalus. Eksprestestas patvirtino, kad joms į rankas greičiausiai pakliuvo amfetaminas.
Negana to, vienos nuteistosios striukės kišenėje aptiktas polietileno maišelis su vienuolika nedidelių pilkšvos spalvos tablečių. Pareigūnai įtaria, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Galutinis žodis priklauso ekspertams, kuriems perduotas radinys.
Pasak Panevėžio pataisos namų direktoriaus Edvardo Norvaišo, spėjama, kad kvaišalai per įstaigą juosiančią tvorą buvo įmesti dar naktį. Devynetas gyvena antrajame pataisos įstaigos korpuse, skirtame ne kartą teistoms moterims. Ta gatvės pusė neapšviesta, galimą draudžiamų daiktų svaidytoją nuo pareigūnų akių slepia kuplūs medžiai.
Amfetamino tablečių buvo rasta pas nuteistąją 24 metų Juliją L. Ši klaipėdietė – pataisos namų senbuvė: moteris teista jau šešis kartus. Pastarąjį sykį ji čia atsidūrė dėl neteisėto disponavimo kvaišalais (BK 259 str. 1 d.). Už tai Klaipėdos miesto apylinkės teismas jai skyrė dvejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Iš pataisos įstaigos Julija L. turėtų išeiti 2009-ųjų vasarį.
Tačiau pataisos namų Vidaus tyrimų tarnybai dėl kvaišalų platinimo (BK 260 str. 1 d.) pradėjus ikiteisminį tyrimą, šį bausmės terminą teismas gali pratęsti.
Vidaus tvarkos taisykles šiurkščiai pažeidusių nuteistųjų poelgį pirmadienį svarstė pataisos įstaigos drausmės komisija. E. Norvaišas sakė, kad septynias iš jų, turinčias jau ne po vieną drausminę nuobaudą, nutarta perkelti iš paprastosios grupės į drausmės. Ten atsidurs ir Julija L. Vienai nuteistajai teks dešimt parų praleisti baudos izoliatoriuje, o devintosios likimas bus sprendžiamas gavus Mykolo Romerio universiteto specialistų atsakymą dėl jos organizme rastų kvaišalų.
Beje, pastaruoju metu drausmės grupėje nebuvo nė vienos nuteistosios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.