„Premier” lygoje – kontraversiška „Man Utd” perg

Sekmadienį Anglijos „Premier” lygoje sužaistos penkerios 7-ojo turo rungtynės.

Centrinėse turo rungtynėse sausakimšame Mančesterio „Old Trafford” stadione praėjusio Anglijos „Premier” lygos sezono čempionai „Man Utd” susikovė su sidabro medalininku Londono „Chelsea” klubu.

Sužaidus vos dvi minutes „raudonieji velniai” galėjo išsiveržti į priekį, kai po traumos sugrįžęs Anglijos rinktinės puolėjas Wayne`as Rooney gavęs perdavimą „išmaudė” gynėją Talį Ben Haimą ir pramušė į tolimąjį viršutinį vartų kampą, tačiau puikiu šuoliu vartininkas Petras Čechas nukreipė kamuolį už galinės linijos.

Po šešių minučių „Chelsea” puolėjas iš Ukrainos Andejus Ševčenka mušė į tolimąjį vartų kampą, bet kamuolys praskriejo šalia vartų. Abejos komandos aršiai savo varžovų užpulti nesiruošė, tad kova vyko kiekviename kvadratiniame aikštės plote.

Laikas nuo laiko iniciatyvą į savo rankas perimdavo „Man Utd”, bet tuo pačiu atsakydavo ir naujojo vyriausiojo trenerio Avramo Granto treniruojami „Chelsea” futbolininkai. 26-ąją minutę po ilgesnės pertraukos vėl iškilo šioks šoks pavojus prie svečių vartų, bet puolėjo Carloso Tevezo bandymas permesti kamuolį per vartininką buvo nesėkmingas.

Dar po kelių akimirkų argentiniečio C.Tevezo smūgiuotą kamuolį į artimąjį vartų kampą atlaikė P.Čechas. 29-ąją minutę W.Rooney iš dešiniojo krašto perdavė kamuolį link tolimojo virpsto ir saugas iš Velso Ryanas Giggsas nestabdydamas jo mušė kiek virš vartų.

33-iąją minutę šiose rungtynėse buvo užfiksuotas bene esminis momentas. „Chelsea” ekipos saugas Johnas Obi Mikelis aikštės viduryje prasimetė kamuolį į priekį, bet prie šiek tiek greitesnis buvo „United” krašto gynėjas Patrice`as Evra, ir Nigerijos rinktinės saugas atviromis kojomis įsirėžė į prancūzo kojas. Teisėjas už šį svečių saugo veiksmą jam parodė ginčytiną raudoną kortelę.

Prabėgus dar penkioms minutėms R.Giggsas iš dešinio krašto atliko baudos smūgį, ir baudos aikštelėje visų aukščiausiai iššokusio gynėjo iš Serbijos Nemanja Vidičiaus smūgiuotą kamuolį galva sugavo Čekijos rinktinės vartininkas P.Čechas.

Jau per teisėjo pridėąa laiką „Man Utd” ekipai visgi pavyko pralaužti kietą „Chelsea” gynybą. R.Giggsas pakėlė kampinį, „Chelsea” gynėjai kamuolį išmušė toliau nuo vartų, bet kamuolys sugrįžo valui, šis pakėlė kamuolį link artimojo virpsto ir ten sekundės dalimi greitesnis už P.Čechą buvo puolėjas iš Argentinos C.Tevezas, kuris griūdamas galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

Atrajojo kėlinio pradžioje daugiau kamuolį kontroliavo aikštės šeimininkai. 58-ąją minutę po juvelyrinio „Man Utd” saugo Michaelo Carricko perdavimo R.Giggsas atitrūkęs nuo priešininkų gynėjų globos nestabdydamas kamuolį pasiuntė virš skersinio.

Įpusėjus rungtynės tolimą W.Rooney smūgį pažeme sugavo „mėlynųjų” vartų sargas P.Čechas. 74-ąją minutę Michaelas Essienas pabandė laimę iš tolėliau, bet kamuolys prašvilpė virš vartų. Artėjant mačui prie pabaigos Cristiano Ronaldo baudos smūgį nesunkiai sugavo P.Čechas.

88-ąją minutę visos „Chelsea” viltys šiose varžybose išplėšti bent tašką žlugo, kai arbitras paskyrė labai abejotiną 11 metrų baudinį į A.Granto auklėtinių vartus už tai, kad „Man Utd” puolėją iš Prancūzijos Louis Saha baudos aikštelėje pargriovė T.Ben Haimas.

Prie žymos stojęs prancūzas smūgiavo tiesiai per vartų vidurį. Tai buvo antrasis jo tikslus smūgis šiose pirmenybėse. Mačo gale po dar vieno gražaus, tolimo M.Carricko perdavimo L.Saha galingai „šovė” virš vartų skersinio.

Nuaidėjęs finalinis teisėjo Mike`o Deano švilpukas paskelbė ketvirtąją Sero Alekso Fergusono auklėtinių komandos pergalę, kuri padėjo jiems šoktelėti į 2-ąją vietą, tuo tarpu A.Granto debiutas prie „Chelsea” vairo nebuvo toks, kaip jis norėjo, ir pralaimėjimas „mėlynuosius” nustūmė į 6-ąją poziciją.

Kitame mače „Newcastle” įtikinamai 3-1 nugalėjo Londono „West Ham United”. Šeimininkai į priekį įsiveržė jau 4-ąją minutę, kuomet po puikias rungtynes sužaidusio krašto saugo Charleso N’Zogbia perdavimo iš dešinės puikiu smūgiu galva pasižymėjo Markas Viduka.

Tiesa, vėliau „West Ham” perėmė iniciatyvą, sukūrė keletą progų bei galiausiai sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį pasiekė savo – po sumaišties baudos aikštelėje Carltonas Cole’as galva numetė kamuolį Deanui Ashtonui, kuris griūdamas iš kelių metrų pasiuntė jį į tinklą bei atstatė pusiausvyrą, pelnydamas antrąjį įvartį „Premier” lygoje šį sezoną.

Po šio epizodo viskas vėl apsivertė aukštyn kojomis ir netrukus M.Viduka pelnė dar vieną įvartį – po to paties C.N’Zogbios perdavimo iš krašto kontratakos metu australui teliko pamušti kamuolį iš kelių metrų į tuščius vartus.

Antrasis kėlinys klostėsi apylygiai iki 76-osios minutės, kuomet „Newcastle” įtvirtino persvarą – traumuotą Michaelą Oweną pakeitęs Obafemi Martinsas perdavė kamuolį palei vartų liniją iš dešiniojo atakos krašto, o C.N’Zogbia trečią kartą nuginklavo bejėgį Robertą Greeną.

Tuo tarpu Birmingemo „Aston Villa” dar kartą įrodė, jog yra sunkiai įveikiama ekipa namie, kur šį sezoną jau krito „Chelsea” bei tik vargais negalais pergalę išplėšė „Liverpool”. Martino O’Neillo auklėtiniai 2-0 įveikė vieną lyderių Liverpulio „Everton”.

Šeimininkai persvarą įgijo 14-ąją minutę, kai po aukšto perdavimo iš krašto gynėjas sugebėjo išmušti kamuolį tik šiek tiek toliau nei 11 metrų žyma, kur jo jau laukė ir galingu smūgiu vartininką pramušė norvegas Johnas Carew.

„Everton” dėjo visas pastangas ir kūrė progas tam, kad išlygintų santykį, bet 60-ąją minutę patyrė dar vieną smūgį, po kurio taip ir nebeatsigavo – vartininkas Scottas Carsonas perdavė kamuolį per visą aikštę nuo savo vartų puolėjui Gabrieliui Agbonlahorui, kuris, išvengęs dirbtinės nuošalės spąstų, iššoko vienas prieš varžovų vartų sargą ir be vargo jį antrą kartą nuginklavo.

Sekmadienio Anglijos „Premier” lygos 7 turo rezutlatai:

„Man Utd” 2 – 0 Londono „Chelsea”

45′ [1 – 0] Carlos Tevez

89′ [2 – 0] Louis Saha (11 m.)

33′ Jon Obi Mikel („Chelsea”) pašalintas iš aikštės

„Newcastle” 3 – 1 Londono „West Ham”

2′ [1 – 0] Mark Viduka

32′ [1 – 1] Dean Ashton

41′ [2 – 1] Mark Viduka

76′ [3 – 1] Charles N’Zogbia

Birmingemo „Aston Villa” 2 – 0 Liverpulio „Everton”

14′ [1 – 0] John Carew

60′ [2 – 0] Gabriel Agbonlahor

„Blackburn” 0 – 1 „Portsmouth”

25′ [0 – 1] Kanu

Londono „Bolton” 1 – 1 „Tottenham”

34′ [0 – 1] Robbie Keane

39′ [1 – 1] Ivan Campo

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.