Lietuva po sunkiausių rungtynių čempionate nugalėjo kroatus

Lietuvos krepšininkai po pačių sunkiausių ir labiausiai nervingų Europos čempionato rungtynių tik paskutinėmis susitikimo sekundėmis rezultatu 74:72 (17:19, 21:16, 15:20, 21:17) sugebėjo įveikti Kroatijos rinktinę ir pateko į pusfinalį, kuriame susikaus su Rusijos komanda.

Dvikovą Lietuvos krepšininkai pradėjo gana vangiai. R.Javtokas pataikė tik vieną baudos metimą, o po D.Markotos metimo kamuolį perėmęs Ž.Planiničius padidino kroatų persvarą iki 3 taškų (4:1). Lietuviams pavyko užpulti krepšį, tačiau varžovai pelnė 5 taškus iš eilės ir atitrūko 9:3.

Vis dėlto mūsiškiai nenuleido rankų ir po kelių Kroatijos rinktinės klaidų puolime sumažino atsilikimą iki 2 taškų (9:11), tačiau vos tik aikštelėje pasirodęs M.Popovičius įmetė du tolimus metimus ir kroatai pabėgo į priekį 6 taškų skirtumu (17:11).

Kroatai puikiai kovojo dėl kamuolių po mūsiškių krepšiu. Per pirmąsias 9 minutes priešininkai jau buvo atkovoję 5 kamuolius puolime (iš viso 10). Pirmąjį kėlinuką lietuviai užbaigė keturiomis taikliais baudų metimais iš tiek pat galimų ir turėjo 2 taškų deficitą (17:19).

Antrasis kėlinukas prasidėjo tokiu pačiu ritmu. Kroatai padidino persvarą iki 4 taškų (21:17), tačiau S.Jasaičio dvitaškis, o kiek vėliau Š.Jasikevičiaus tritaškis išlygino rezultatą (24:24).

Aikštelėje pasirodęs J.Mačiulis pataikė vieną baudos metimą iš trijų, tačiau netrukus atkovojo kamuolį puolime ir pelnęs dvitaškį išvedė lietuvius į priekį (27:26). Aikštelėje pasirodęs ispanų „žudikas” M.Tomas iškart pataikė tritaškį ir persvara grįžo į kroatų pusę (29:27).

Po L.Kleizos baudos metimų rezultatas ir vėl tapo lygus, o po trijų K.Lavrinovičiaus baudos metimų lietuviai pirmą kartą susikrovė 3 taškų pranašumą (32:29). Vis dėlto lietuvių spurtas nepavyko. Kroatai dusyk atkovojo kamuolį po netaiklių mūsiškių metimų ir nuskubėję į puolimą pelnė 4 taškus bei grąžino persvarą (33:32).

Po minutės pertraukėlės L.Kleiza pataikė dvitaškį su pražanga, o po to įmetė ir tritaškį bei padidino lietuvių pranašumą iki 5 taškų (38:33). Kėlinukas baigėsi taikliu M.Tomaso dvitaškiu ir po dviejų kėlinukų Lietuvos rinktinė pirmavo 38:35.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos krepšininkai ir toliau netaikliai atakavo varžovų krepšį, o tuo pasinaudodami kroatai susigrąžino pranašumą (39:38). Tačiau Š.Jasikevičius pataikė iš toli, bet M.Kasunas įkrovė kamuolį iš viršaus ir rezultatas vėl tapo lygus (41:41).

Jau ketvirtąją trečiojo kėlinuko minutę lietuviai susirinko 4 komandines pražangas, todėl kroatai dažnai stodavo prie baudų metimo linijos. Po D.Songailos dvitaškio su pražanga Lietuvos krepšininkai išlygino rezultatą (44:44), tačiau M.Popovičius pataikė trečiąjį tritaškį ir kroatai vėl priekyje – 47:44.

Lietuviams ir vėl pavyko susigrąžinti persvarą, tačiau kroatų puolimo sustabdyti nesisekė. Likus žaisti 2:30 D.Songaila pataikė tolimą metimą ir padidino mūsiškių pranašumą iki 4 taškų (53:49), tačiau tuoj pat tritaškį pataikė M.Rozičius, o po to ir D.Markota ir kroatai išsiveržė į priekį (55:53). Po trijų kėlinukų kroatai buvo priekyje 55:53.

Lemiamą kėlinuką pradėjo du taiklūs D.Songailos baudos metimai ir lietuviai išlygino rezultatą (55:55). Kroatijos rinktinės priekinė linija dėl pražangų praretėjo, todėl Lietuvos krepšininkai ėmė žaisti labiau iš po krepšio. Dar keturi D.Songailos taškai ir vėl išvedė mūsiškius į priekį (59:58).

Sužaidus tris minutes R.Javtoką stabdęs M.Rozičius nubaustas nesportine pražanga. Lietuvos vidurio puolėjas pataikė vieną baudos metimą, o L.Kleiza atliko prasiveržimą ir lietuvių persvara padidėjo iki 4 taškų (62:58).

M.Popovičius prametė abu baudos metimus, o L.Kleiza pelnė dvitaškį (64:58). Vis dėlto tai dar nebuvo pabaiga. Likus žaisti mažiau nei 5 minutes tritaškį pataikė L.Kleiza, bet tuo pačiu atsakė D.Kusas (69:65). Dar kartą taikliai iš toli metė S.Jasaitis (72:66).

Likus žaisti minutę M.Tomas pataikė tritaškį, o likus pusei 27 sekundėms D.Songaila nubaustas nesportine pražanga. Ž.Planiničius pataikė abu baudos metimus, o vėliau M.Popovičius prametė tritaškį, tačiau kroatams atiteko kamuolys. Tuomet lietuviai prasižengė prieš Ž.Planiničių, tačiau šis prametė abu baudos metimus ir likus vienai sekundei kamuolys atiteko mūsiškiams. MES LAIMĖJOM! – 74:72.

Lietuva: D.Songaila 20 (7 atk.kam.), L.Kleiza 19 (9 atk.kam.), R.Kaukėnas 8, Š.Jasikevičius 6 (8 rez.perd., 5 kld.).

Kroatija: Ž.Planiničius 16 (7 per.kam., 5 rez.perd.), M.Popovičius 12, M.Tomas 10.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.