Pasaulio žaidynėse – lietuvis

Italijoje, Bari mieste, vyko pirmosios pasaulio povandeninio sporto žaidynės, kuriose Lietuvos rinktinei atstovavo ir klaipėdietis Artūras Matusevičius. Jam teko varžytis tarp 2000 sportininkų iš 42 pasaulio valstybių.

Varžybų programoje daugybė rungčių – povandeninis regbis, ledo ritulys, nardymas, povandeninio orientavimosi rungtys atviroje jūroje, plaukimo maratonas ir povandeninė medžioklė.

Iškart po šių išbandymų vyko planetos plaukimo su pelekais suaugusiųjų čempionatas, kuriame varžėsi 300 sportininkų iš 34 šalių.

Pasaulio jaunimo vicečempionas A.Matusevičius pirmą kartą tokio lygio varžybose varžėsi tarp suaugusiųjų. Tačiau gėdos nepadarė. Atskirose rungtyse užėmė dešimtą ir penkioliktą vietas.

Dar Lietuvos garbę gynė trys vilniečiai: Kotryna Grinkevičiutė, Aivaras Šalkauskas ir Povilas Radzevičius.

Nors pastarasis vandenis ir sugebėjo pasiekti naują šalies rekordą, tačiau liko tik 25-tas. Kita sostinės atstovė K.Grinkevičiūtė varžėsi finale, tačiau medalių neiškovojo – liko septinta.

Lietuva, kaip savarankiška valstybė, tokio lygio povandeninio plaukimo varžybose dalyvavo pirmą kartą.

„Norint patekti į šias varžybas mūsų sportininkams reikėjo įvykdyti nustatytus normatyvus. Šiemet čempionatas – itin aukšto lygio. Pasiekti net penki pasaulio rekordai. O lietuviai varžėsi atkakliai ir pasirodė pagal savo galimybes”, – aiškino Klaipėdos povandeninio plaukimo trenerė Felicita Vaitkutė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas.

1 atsiliepimas į "Pasaulio žaidynėse – lietuvis"

  1. Gal galėtumėt patarti kur ieškoti teisingos informacijos. Nes tai ką jūs rašot visiški kliedesiai. Buvo žmonių kurie bezdėdami greičiau plaukė………

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.