Svarbi aprangos protokolo dalis – akiniai

Pastaruoju metu vis didesnis dėmesys skiriamas aprangos kultūrai, daug kalbama apie protokolo ir etiketo reikalavimus, tačiau pamirštama svarbi išvaizdos detalė – akiniai. Akinius, kaip ir kitus eksesuarus, reikia derinti prie aprangos ir situacijos.

Kaip teigia Seimo narys ir tarptautinio protokolo bei etiketo ekspertas Arminas Lydeka, Lietuvoje žmonės dar tik mokosi elgesio bei aprangos protokolo subtilybių.
„Dažnas jau supranta, pavyzdžiui, kvietime nurodyto aprangos kodo reikšmę ir pasirenka tinkamą kostiumą ar suknelę, tačiau dar nepakankamai skiria dėmesio detalėms: batams, papuošalams, akiniams. Nereikėtų pamiršti, jog tinkamai atrodysite tik sukūrę darnią visumą, todėl, renkantis aksesuarus, reikėtų apmąstyti, kokioje vietoje, kada juos nešiosite”, – teigia A. Lydeka.

„Akiniai – pagrindinis „veido aksesuaras”, pritraukiantis ypatingą dėmesį. Todėl itin svarbu, kad jie ne tik derėtų prie veido bruožų, bet ir tiktų tai progai ir vietai, kurioje juos nešiojate”, – A. Lydekai pritaria žymiausių pasaulyje prekių ženklų akinius gaminančios kompanijos „Safilo Group” pardavimo vadovė Lietuvoje Jurgita Motuzaitė
Pasak jos, reikėtų griežtai atskirti akinius, skirtus darbui ir laisvalaikiui. Renkantis laisvalaikio akinius galima savęs neriboti ir nešioti spalvingus, netikėtų formų akinius. Tačiau prie dalykinio stiliaus derinamiems akiniams taikomi griežtesni reikalavimai.

„Verslo atstovams rimtam, solidžiam įvaizdžiui susikurti ypač tinka jau verslo klasika tapusio „Hugo Boss” vardo rėmeliai, gaminami iš titano ir kitokio metalo. Rekomenduojama rinktis daugiau klasikinius – ovalo, stačiakampio, migdolo formos rėmelius. Taip pat reikėtų vengti ryškių, rėksmingų spalvų. Vyrams patartina rinktis rudos, juodos, sidabro spalvas, moterims – aukso, sidabro, bordo, kavos spalvos akinių rėmelius. Vakarui, pobūviui moterys gali rinktis puošnesnius modelius, pavyzdžiui, „Christian Dior”. Pageidautina, kad rėmelių spalva derėtų su papuošalų: jei moteris puošiasi aukso ar geltonos spalvos metalo grandinėlėmis, apyrankėmis, žiedais, tokios pat spalvos turėtų būti ir akinių rėmeliai”, – teigia J. Motuzaitė.

Specialistės manymu, dirbantys kūrybinį darbą, pavyzdžiui, aktoriai, reklamos atstovai gali leisti sau rinktis įvairesnių formų, ryškesnius, spalvotų rėmelių akinius, kurie pabrėžtų individualumą. Ieškantiems originalumo ir nebijantiems išsiskirti iš minios turėtų patikti neseniai Lietuvoje pasirodę ekstravagantiški dizainerio Marc‘o Jacobs sukurti rėmeliai.

„Daug ir įtemptai dirbantiems kompiuteriu žmonėms, pavyzdžiui, programuotojams, maketuotojams, inžinieriams, patarčiau įsigyti specialius akinius, skirtus dirbti kompiuteriu. Šie akiniai padės išvengti akių nuovargio ir sumažins akies raumens įtampą, kuri atsiranda ilgai žiūrint į mirgantį ekraną”, – teigia J. Motuzaitė.

Šiuo metu akinių rėmelių pasirinkimas yra labai didelis, tad kiekvienas, besirūpinantis savo išvaizda ir kuriamu įvaizdžiu, gali prisiderinti tinkamus akinius. Apgalvotai, kruopščiai parinkti aksesuarai sukuria stilių, kuris iškalbingai byloja apie skonį, kultūrą, etiketo išmanymą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.