Į festivalį – su narkotikais

Penktadienį vakare Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du jaunuolius, lengvuoju automobiliu vykusius į Norviliškių festivalį. Jų mašinoje, o vėliau ir pas keleivį, tarnybinis pasieniečių šuo aptiko narkotikų.
Rugpjūčio 24 d. 19.30 val. VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai atraminiame Širvių poste, Šalčininkų rajone, patikrino į vadinamąją Dieveniškių kilpą įvažiuojantį lengvąjį automobilį „Honda Civic”.
Šiuo keliu vykstama į festivalį prie Norviliškių pilies. Būtent į šį renginį ir sakėsi važiuoją du automobilyje buvę vyrai – 24 metų vairuotojas ir tokio paties amžiaus keleivis.
Vyrų pateikti asmens ir automobilio dokumentai pasieniečiams įtarimų nesukėlė, tačiau automobilį patikrino ir kinologas su tarnybiniu šunimi.
Dviejų metų belgų aviganis Belas, uostinėdamas mašiną, ilgiausiai užtruko ties priekinėmis keleivio durelėmis. Galiausiai šuo savo elgesiu parodė kinologui, kad čia gali būti slepiami kvaišalai.
Tuomet automobilį pakartotinai patikrino kitas kinologas su vokiečių avigane Dora. Labiau patyręs septynerių metų keturkojis taip pat parodė, kad automobilyje yra kvaišalų.
Netrukus pasieniečiai priekinėse keleivio durelėse esančioje daiktadėžėje aptiko popierinį paketėlį, kuriame buvo 2-3 dozės smulkintos žolinės masės.
Pirminiais duomenimis, tai gali būti hašišas.
Tarnybinis šuo sureagavo ir į „Honda Civic” keleivį. Keturkojis parodė, kad vyras kelnių kišenėje gali turėti kvaišalų.
Pasieniečiai paprašė keleivio išimti kišenėje turėtą piniginę ir ją atidaryti. Paaiškėjo, kad šuns uoslė neapvylė – piniginėje rasta pusė rausvos tabletės. Manoma, kad tai sintetinis narkotikas „Ecstasy”.
Abu vyrus, automobilį ir rastuosius kvaišalus pasieniečiai perdavė Šalčininkų rajono policijos pareigūnams, kurie atlieka tolesnį tyrimą.
Nuo penktadienio vidurdienio iki šeštadienio 6 valandos ryto Širvių atraminiame poste budintys VSAT pareigūnai patikrino daugiau kaip 2 tūkstančius į Norviliškių festivalį vykusių automobilių ir beveik 7 tūkstančių asmenų dokumentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.