„Žalgiris” sumindė „Interą”

Šeštadienį Vilniuje vykusiame mače sostinės „Žalgiris” 7-0 sutriuškino „A lygos” autsaiderius Visagino „Interą”. Net 4 įvarčius nugalėtojų gretose pelnė legionierius iš Makedonijos Cvetanas Čurlinovas.

Vilniaus „Žalgirio” stadionas

„Žalgiris” 7 – 0 „Interas”

25′ [1 – 0] Jan Kožiak

27′ [2 – 0] Cvetan Čurlinov

33′ [3 – 0] Cvetan Čurlinov

49′ [4 – 0] Valerijus Mižigurskis

55′ [5 – 0] Valerijus Mižigurskis

63′ [6 – 0] Cvetan Čurlinov

73′ [7 – 0] Cvetan Čurlinov

„Žalgiris”: M.Rapalis, E.Lukoševičius, G.Aleksa, I.Steško, M.Choruži, I.Bursuc, R.Vilėniškis (46′ E.Poderis), I.Morinas, A.Ostap (57′ A.Steško), J.Kožiak ( 42’V.Mižigurskis), C.Čurlinov

„Interas”: P.Dubrovskij, V.Savickas, D.Gordejus, A.Buinickisk, J.Volodzko, V.Pašin, P.Olišauskas (58′ G.Purtsiladze), A.Novikovas, V.Jeriomenko, M.Papšys (46′ S.Kakabadze), B.Čigladze (68′ K.Velikovas).

Rungtynes aktyviau pradėjo „Žalgirio” futbolininkai, tačiau užbaigiant atakas jiems pritrūkdavo tikslumo. 9 minutę kiek netikėtai progą išsiveržti į priekį turėjo svečiai iš Visagino, vis dėlto nuo gynėjų pabėgusiam Arvydui Novikovui taikliai smūgiuoti nepavyko ir kamuolys praskriejo visiškai šalia virpsto.

„Žaliai-balti” ir toliau atakavo didelėmis pajegomis, o „Interas” laukė progos kontratakuoti ir tai vos nedavė vaisių: po komandos draugo perdavimo vienas prieš „Žalgirio” vartininką atsidūrė Marius Papšys, tačiau Marius Rapalis sugebėjo apginti savo vartus. Visaginiečiai turėjo ir dar vieną galimybę įmušti, bet po Pauliaus Olišausko perdavimo Marius Papšys nepataikė į kamuolį.

25 susitikimo minutę krito pirmasis įvartis: Cvetanas Čurlinovas po reido dešiniuoju kraštu perdavė kamuolį be priežiūros likusiam Janui Kožiakui ir pastarajam beliko jį nukreipti į vartus.

Vos po dviejų minučių jau pats C.Čurlinovas po J.Kožiako perdavimo iš dešinės padvigubino rezultatą. Po kelių akimirkų pavojingai mušė Iulianas Bursucas, tačiau vartininkas sugebėjo nukreipti kamuolį už galinės linijos.

33 minutę kaip visada aktyviai rungtyniavęs Igoris Morinas pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur jį į vartus galva nukreipė C.Čurlinovas. „Žalgirio” persvara tapo triuškinama 3-0. Sostinės ekipa nemažino apsukų, iš toli mušė I.Bursucas, I.Morinas, savo laimę pabandė ir J.Kožiakas, tačiau jų bandymai tikslo nepasiekė.

Antrojo kėlinio pradžioje iš toli smūgiavo Igoris Morinas, tačiau kamuolys atsimušė į gynėją, visgi pirmasis prie kamuolio suskubo po keitimo aikštėje pasirodęs Valerijus Mižigurskis. Rezultatas tapo 4-0 „Žalgirio” naudai.

55 minutę po Eimanto Poderio pakelto kampinio virš vartų iš kelių metrų mušė Edvinas Lukoševičius, o dar po kelių akimirkų „Intero” vartus sudrebino E.Poderio smūgis, kamuoliui atšokus į aikštę prie jo pirmasis vėl buvo V.Mižigurskis – 5-0.

63 minutę trečiąjį savo įvartį puikiu smūgiu pelnė C.Čurlinovas. Sužaidus dar 10 minučių po I.Morino perdavimo makedonas vėl įmušė ir pelnė jau 4 savo įvartį. Kiek vėliau kamuolys dar du kartus sudrebino visaginiečių vartų virpstą – tai atsitiko po E.Poderio ir A.Steško smūgių, tačiau „Žalgiriui” savo persvaros padidinti nebepavyko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.