Naujas veidas trejiems metams

Nenutekės tušas, neliks ant palaidinės lūpdažio pėdsakų. Giminės suvažiavime galėsi pakštelėti į skruostą santūriai tetai, nebijodama ištepti jos skruosto dažais. Būsi graži kaip gėlė, nors nenaudosi kosmetikos.
Tai vadinama permanentiniu makiažu arba mikropigmentacija ant veido odos. Procedūra, kai paryškinami ir koreguojami veido bruožai ne vienai dienai. Keleriems metams.

Pelėdų gundymas

Grožio salone pirmiausia paklaus: ar nesilaukiate? Ar nesergate diabetu, odos, autoimuninėmis ligomis, sinusitu, ar neturite kraujo krešėjimo problemų? Ir netgi – ar nekamuoja depresija. Nutarus atsukti veidą mikropigmentacijos procedūroms, reikia būti sveikai. Ir pakankamai subrendusiai. Susituokti nesulaukus pilnametystės – galima. Permanentinį makiažą darytis – draudžiama. Nes jis ne šiaip sau pasidažymas. Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos grožio instituto mikropigmentologė Ramunė Musteikienė šią grožio procedūrą apibūdina, kaip ilgai išliekančią veido bruožų korekciją: „Tai tatuiruotės metodu atliekama procedūra, pigmento dažai įvedami į odą pusės milimetro gyliu. Paprastai tariant, specialiu aparatėliu, kuriame įdėta vienkartinė adata, vos ne siuvimo mašinos principu, į dažus pamirkius adatėlę, prabrozdinama oda, patekę dažai joje lieka. Ir tos linijos paryškina veido bruožus, išlieka nuo vienų iki penkerių metų. Dažniausiai koreguojamos lūpos, akys, antakiai. Moteris pasirenka pigmento spalvą pagal plaukų, akių, odos spalvas. Bandome nenutolti nuo prigimtinių žmogaus veido bruožų atspalvių. Ką gamta davė – tai jam labiausiai tinka.”

Kai lūpos taps lyg švelniai padažytos, antakiai – taip pat, nebereikės ieškoti kosmetinės rankinėje. Specialistai nurodo dar vieną labai gundančią priežastį: rytais galėsite ilgiau pamiegoti, nes nereikės skirti laiko makiažui. Labai rimtas motyvas pelėdoms. Ir sportininkėms, mėgstančioms lankytis baseine, pirčių mėgėjoms. Nes pagrindinė mikropigmentacijos savybė – paryškinus veido bruožus, moteris (gali būti ir vyras) atrodo graži pirtyje, baseine, paplūdimyje ar bėgimo takelyje. Ir dažytis jai nebereikia.

Paryškinti ar sukurti veidą

Nuo kūno tatuiravimo permanentinis makiažas skiriasi tuo, kad pigmentiniai dažai įvedami labai negiliai ir jie laikui bėgant pasišalina su viršutiniu odos sluoksniu. Tatuiruotės pasilieka visam gyvenimui, nes dažai įvedami daug giliau. Tačiau to, kas taikoma veidui ir jo bruožams atliekant procedūrą, vakare nenusiplausi. „Visada tariuosi su klientėmis, ko jos norėtų. Ir bandau atkalbėti, jeigu pageidauja labai ryškaus koregavimo. Viena, kai moteris ryškiai pasidažiusi vakare, ir visai kita, kai iš ryto atsibudusi šviečia lyg rožė. Keistai atrodo. Daug mieliau, kai subtiliai paryškinti veido bruožai, artimomis natūralioms spalvomis”, – pataria R.Musteikienė. Dažniausios permanentinio makiažo klientės – moterys nuo 30 iki 60 metų. Nors viename grožio salone kas dveji metai apsilanko… aštuoniasdešimtmetė. Ji nuolat koreguoja veido bruožus, pati suformuoja šiam tikslui biudžetą iš paprastos pensijos ir atrodo ne daugiau septyniasdešimties. Moterims, kurios vengia skalpelio, o kremas ir grimas nebeįstengia atlikti gero tinkuotojo misijos, permanentinis makiažas nebloga išeitis. „Vyresnėms moterims dažnai tarsi nukrinta vokų odelė, blakstienų tušas ant jos pasilieka, atrodo neestetiškai. Kas iš tokio pasidažymo? Todėl renkasi ilgalaikį veido bruožų koregavimą”, – sako Kauno grožio studijos vadovė Valerija Masaitienė. Jaunesnės siekia komforto – niekada neatrodyti „plikos”, net ir tuomet, kai niekas jų nemato. Tiesiog nori būti visada ryškesnės pačios sau. Gal galima ir visai ryškiai? Pakoreguoti iki egiptietiškų motyvų ar ispaniškų antakių? Galima, bet nepatariama. Labai jau drastiškai ir vulgariai gali derėti žydros akys prie patankintų antakių ir ryškiai raudonų lūpų. Kas kita, kai iš viso antakių nėra. „Kai ateina klientė be antakių, galime fantazuoti, kurti jų formą. Tokią, kokia jai labiausiai tiks. Tačiau kartais moterys atneša žurnalą ir sako: „Noriu tokių lūpų ir antakių kaip šitos gražuolės.” Bet tokia lūpų ar antakių forma jai gali netikti. Ir ji atrodys juokingai. Susiduriu su įvairių charakterių klientėmis. Vienos nori kampuotų antakių ar lūpų aštriais kraštais. Tada tampu psichologe ir abi ieškome priimtino varianto”, – praktikos patirtimi dalijasi R.Musteikienė.

Jeigu vieną dieną apsispręsite tapti „ne plika”, ir kad permanentinis makiažas – kaip tik jums, beliks išsirinkti grožio saloną. Ir skirti gerą pusdienį. Tuomet būsite sukurta kaip ir iš naujo. Nors galima likti prie savo bruožų kuo arčiau.

Nuo skausmo nepabėgsi

Teks pakentėti. Vieno bruožo koregavimui – ne mažiau dvi valandos. Kaip bebūtų paprastai ir viliojančiai kalbama apie šią procedūrą, tai yra intervencija į organizmą. Kad ir trumpalaikė, bet skausminga. Žinoma, grožio salonai – ne kankinimų laboratorijos. Čia yra skausmą malšinančių priemonių, kremų, purškiklių, kuriuos specialistė naudos. Bet procedūra nėra maloni. Kiekvienas skirtingai suvokiame skausmą. Todėl viena klientė užmiega, koreguojant adata antakius, kita praneša, kad tuoj nualps, o dar kita siaubingai jaučiasi ir gali pareikalauti ypatingų priemonių. Koncerto gatvėje! „Viena pasiturinti maskviškė klientė jautriai reagavo į skausmą. Vyras pasamdė akordeonistą gatvėje, kad jai būtų linksmiau. Aš koregavau jos veido bruožus, akordeonistas visą laiką grojo, o jai skaudėjo. Tai buvo kaip šou”, – prisimena R.Musteikienė. Ji nerekomenduoja tą pačią dieną koreguoti kelių veido bruožų. Geriausia tai daryti nuosekliai, po kelių dienų. Ir, be abejo, neužmiršti apsilankyti po trijų savaičių. Tuomet aiškiai matyti, kaip oda įsisavino dažą, galbūt reikia suvienodinti kai kurias vietas.

Norinčios šiek tiek didesnio komforto, gali pasirinkti ilgalaikį kontūrinį makiažą. Nuo permanentinio jis skiriasi atlikimo technika. Kaune veikiančios grožio studijos savininkė V.Masaitienė sako, kad ši grožio procedūra yra mažiau skausminga: „Permanentinis makiažas atliekamas tatuiravimo principu, kontūrinis – kitaip. Specialiu aparatu viena akupunktūrine adata padaromi mikroskopiniai odos įtrūkimai ir implantuojamas tam tikros spalvos pigmentas. Jis natūralios kilmės. Dėl šios priežasties kontūrinį makiažą galima daryti ir diabetu sergantiesiems, ir nėščioms moterims. Po procedūros nebūna didelių patinimų, tad žmogus gali eiti į darbą, susitikimus, jam nebūtina užsidaryti namie ir laukti, kol užgis įtrūkimai.” Kaip ir permanentiniu, ilgalaikiu kontūriniu makiažu paryškinami ir koreguojami veido bruožai.

Pasirinkimas – gražintis kasdien, niekada, kas treji ar daugiau metų – priklauso mums ir nuo mūsų. Svarbu įvertinti norus, galimybes ir neužmiršti rizikos faktoriaus. Ir tikrai gero ir gražaus linkintis specialistas nerekomenduos permanentinio makiažo tam, kam sunkiai gyja žaizdos.

———————————————————————

– Kaip medikai vertina permanentinio makiažo metu įvedamus pigmentinius dažus?

– Jie labai įvairūs. Gali būti augaliniai, panašūs į maistinius dažus, ir cheminiai, t. y. organiniai, mineraliniai. Kiekviena tuo užsiimanti kompanija turi savo produkciją, o dažų sudėtis yra komercinė paslaptis.

– Įvedamas į odą pigmentas nekenksmingas odai?

– Daug kas lemia. Vienas faktorių – dažų kilmė. Trumpiau išliekantys ir mažiausiai pavojingi yra augalinės kilmės dažai. Tokie naudojami lūpoms. Antakių ir vokų korekcijai skirti dažai turi šiek tiek mineralinių priemaišų. Dažų sudėtyje neturi būti sunkiųjų metalų, švino – tai uždrausta. Tačiau Europoje dažai nėra sertifikuojami, todėl belieka pasikliauti dažų gamintojų teiginiais. Labai svarbu specialisto įgūdžiai ir įranga, kuria atliekama procedūra. Po permanentinio makiažo procedūrų esu mačiusi pacienčių su likusiais randais, pasireiškusiomis alerginėmis odos reakcijomis, pūslelinės viruso sukeltais bėrimais. Kreipėsi klientės, nepatenkintos procedūros rezultatu – netinkama forma, kontūrų asimetrija, po metų pakitusia dažų spalva, pavyzdžiui, antakiai iš juodų pasidarė melsvi, iš rudų – rausvi, o lūpų kontūras iš rausvo tapo rudas. Tuomet pacientės prašo panaikinti dažą. Tai įmanoma – turime lazerį, kuris pašalina pigmentą. Ši procedūra nėra sudėtinga antakių srityje, nors šalinant dažą gali iškristi plaukeliai. Tačiau, kai vulgariai atrodanti stora juoda linija yra apatinio voko krašte – niekuo padėti negalima.

– Ar permanentinis makiažas neištampo odos?

– Ne, oda neištempiama. Bet jei lieka randai, tai atrodo šiaip sau.

– Įmanoma, kad pigmentinių dažų dalelės iš odos patektų į kraują?

– Per procedūrą pažeidus kraujagyslę nedidelis pigmento kiekis gali patekti į kraujagyslės spindį ir į bendrą kraujotaką.

– Skausmas, patiriamas atliekant procedūrą, gali pakenkti sveikatai?

– Procedūra gana skausminga, ypač lūpų, akių srityse. Yra galimybė skausmą apmalšinti specialiais preparatais, galima suleisti vaistų. Skausmą kiekvienas žmogus jaučia skirtingai, tačiau sveikatai jis neturėtų pakenkti. Nors tai ilgai trunkanti procedūra, šoko ji nesukels, o jeigu labai skauda – procedūrą galima nutraukti.

– Kuo dažniausia skundžiasi pacientai po permanentinio makiažo?

– Dažniausia į dermatologą kreipiasi, jeigu atsiranda alerginė ar kita specifinė odos reakcija dažams, pūslelinės viruso sukeltas bėrimas, formuojasi randai. Tai nėra nekalta procedūra. Geriausia, kai ją atlieka turintis gerą skonį ir įgudęs specialistas. Kartais moterys nori būti labai madingos ir pasiryškina taip, kaip tuo metu gražu. Po pusmečio mada pasikeičia, jos lieka nepatenkintos. Pastebėjau, kad šių procedūrų kokybė pagerėjo. Nepatenkinti dažniausiai tie, kuriems mikropigmentacija daryta seniau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

5 atsiliepimai į "Naujas veidas trejiems metams"

  1. jesica

    Noriu pasidaryti permamentini makiažą,bet bijau pakliuti pas nepatyrusį meistrą.Gal galėtų moterys pasidalinti patirtimi,kur darėsi,ar patiko ir pan.Domintų Kaune. Ačiū.

  2. Elena

    Laba diena
    neseniai padariau antakių permanentinį makiažą. viskas gerai, bet dėl mano problematiškos odos man periodiškai reikia deginti soliariume, bet saulė ir soliariumas tai pirmiausiai permanentinio makiažo priešas. kaip EFEKTIVIAI apsaugoti nuo saulės ir soliariumo? soliariumo konsultantas pasakė kad reikia klijuoti antakių formos lipdukus ant antakių, ar tai apsaugo?
    Ačiū.

  3. Ugne

    Laba diena. Rasau Jums su klausimu.. noriu panaikinti antakius padarytus konturinio makiazo budu. ar tai yr imanoa? ir kokiais budais? ir kaip vyksta procedura?ar lieka randu? man butu labai idomu suzinoti!!!! aciu is anksto. Ugne

  4. Naudingas straipsnis, nes pati kaip tik šiuo metu apie tai mąstau.

  5. Maya

    Kažkas nerealaus yra permanentinis makiažas, nei dažai nubėga nei ką.. labai šauni išeitis merginoms nenorinčioms kasdien gaišti laiko makiažui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.