Feng šui „paslaptingoje” patalpoje

Kinai, namą laikantys gyvu sutvėrimu, mano, kad pagrindinės durys simbolizuoja burną – per jas įeina energija. Virtuvė ir valgomasis – tai skrandis, svetainė – širdis, miegamasis – stuburas, darbo kambarys – galva, o sanitarinis mazgas – tuštinimosi organai, per kuriuos namus palieka energija.

Taigi turint omenyje šią kinų išmintį, renkantis butą ar statant naują namą reikėtų atkreipti dėmesį, kad tualeto durys nebūtų priešais pagrindines duris. Kitaip tik patekusi į būstą energiją kartu su vandeniu vonios kambaryje ir tualete jį paliks. Dėl to šeimininkai gali nuolat jaustis negerai.

Visgi nereikėtų labai pergyventi, jei pakliuvote į tokią situaciją. Nors ir ne visiškai, tačiau kai ką galima pataisyti. Visų pirma jūs padėsite sau, jei tualeto duris laikysite nuolat uždarytas, taip pat rekomenduojama laikyti nuleistą tualeto dangtį. Labiausiai tokioje situacijoje gelbsti veidrodis, ne mažesnis kaip durys. Pakabinkite jį ant tualeto durų veidrodine dalimi į jas. Taip pat galima naudoti du mažus veidrodžius (5 cm skersmens) – pritvirtinti juos juosmens lygmenyje iš abiejų durų pusių, tik jau „gerąja” puse į išorę. Arba reikėtų pakabinti tualeto tarpduryje metalinius kiniškus varpelius. Jie lengvai atspindės energiją ir skleis ją po visus namus.

Negerai ir tuo atveju, kai tualeto durys yra priešais įėjimą į miegamąjį, kur paprastai žmones praleidžia 8-9 valandas per parą. Žinia, per šį laiko tarpą žmogus turi maksimaliai pasikrauti energijos visai dienai. Lova, kurioje miegate, neturi būti šalia sienos su tualetu.

Sanitarinis mazgas priešais virtuvę – irgi problematiška situacija. Šios dvi patalpos įkūnija konfliktines stichijas – ugnį ir vandenį. Tad jei šios patalpos jūsų būste yra išsidėsčiusios būtent taip, nesistebėkite, kad nuolat kas nors lūš arba ges – tiek vonioje, tiek ir virtuvėje.

Labai negatyvi situacija – tualetas namo centre, nes būtent čia turi susikoncentruoti energija ir pasiskirstyti po visas erdves. Jeigu būsto centre yra tualetas, tai visa gera energija nutekės į kanalizaciją. Kadangi namo centras yra ypač palanki vieta visiems namiškiams, jame reikėtų įkurdinti arba valgomąjį, arba svetainę. Kad name būtų gera feng šui dvasia, stenkitės centrą „sustiprinti”, pavyzdžiui, pakabinkite šviestuvą.

Renkantis spalvas tualete nereikėtų stiprinti čia ir taip „gyvenančios” vandens stichijos -nenaudokite žydros ir juodos spalvos. Taip pat ne pati tinkamiausia idėja yra tualete naudoti ugnines spalvas – rožinę, raudoną ir pan. Jos gali kenkti ir gadinti skalbimo mašiną, santechniką. Tokios pat problemos gali kilti, jei sanitariniame mazge pastatysite rožinį tualetą arba raudoną skalbimo mašiną. Nepageidaujamos tualete ir žemės spalvos – žalia, oranžinė ir jų atspalviai.

Kad neprivilioti į tualetą papildomos energijos, kuri vis tiek per jį paliks namus, šioje patalpoje nereikėtų ryškaus apšvietimo.

Feng šui namų filosofijoje bėgantis čiaupas prilyginamas žaizdai energetiniame namo „kūne”. Jei jūsų namuose nuolat laša vanduo iš čiaupų ar vamzdžių, pinigai ir sveikata iš jūsų ištekės taip pat greitai kaip ir vanduo. Taigi stenkitės visus santechnikos gedimus pašalinti kuo greičiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.