Skirtingos futbolo ekipų užduotys

Tikslas tas pats – užduotys skirtingos. Taip galima apibūdinti Lietuvos futbolo klubų situaciją prieš šiandienos UEFA taurės turnyro pirmojo atrankos etapo atsakomuosius mačus.

Panevėžio „Ekranas” žais su Toršavno B36 komanda, kurią prieš dvi savaites Farerų salose įveikė 3:1 (Povilo Lukšio, Gedimino Paulausko, Sergejaus Pogrebono įvarčiai). Marijampolės „Sūduva” sieks atsirevanšuoti už pralaimėjimą 0:1 Šiaurės Airijoje „Dungannon Swifts” ekipai. Rungtynės Panevėžyje ir Marijampolėje prasidės 18 valandą.

Airiai tik įsibėgėja

„Sūduvos” strategas Algimantas Gabrys ir „Ekrano” žaidimui vadovaujantis Darius Butkus vakar kalbėjo apie būtinybę laimėti namie.

B36 komanda pirmauja šių metų Farerų salų čempionate. „Dungannon” klubas pastarąsias Šiaurės Airijos pirmenybes baigė būdamas aštuntas, o UEFA taurės varžybose dalyvauja kaip šalies taurės turnyro finalininkas. Naujasis futbolo sezonas Šiaurės Airijoje dar neprasidėjo.

Jei Lietuvos klubai įveiks pirmąjį UEFA taurės turnyro barjerą, jau penktadienį po burtų traukimo sužinos savo varžovus antrajame etape.

Tikslas – greitas įvartis

„Nuo pirmųjų minučių atakuosime, spausime varžovus ir sieksime įmušti greitą įvartį. Dabar jau žinome, kaip žaidžia Šiaurės Airijos komanda, apie kurią prieš rungtynes Belfaste neturėjome jokios informacijos”, – sakė A.Gabrys.

Marijampolės ekipoje, palygintisu maču Šiaurės Airijoje, bus pasikeitimų. Puolime vokiečių kilmės brazilą Michaelį Feldmaną pakeis Andrius Urbšys, o saugų grandyje vietoj ukrainiečio Sergejaus Potapovo žais Gvidas Juška. „Sūduvos” treneriai daug tikisi iš naujojo komandos puolėjo brazilo Jose Negreiroso, bet jo nespėta įregistruoti UEFA taurės turnyro pirmajam etapui.

Trečią kartą UEFA taurės turnyre dalyvaujanti „Sūduva” iki šiol abu kartus pirmuosius atrankos barjerus įveikdavo.

Šaltas dušas – laiku

Savaitgalį A lygos rungtynes „Ekranas” Klaipėdoje net 0:5 pralaimėjo „Atlantui”.

„Geriau tokį šaltą dušą patirti dabar, o ne per lemiamas čempionato varžybas arba per UEFA taurės mačą”, – kalbėjo panevėžiečių treneris D.Butkus.

Pagrindinį šio sezono „Ekrano” vartininką serbą Bogdaną Stefanovičių pakeis patyręs Arvydas Skrupskis, praėjusią savaitę palaidojęs tėvą. „Penki praleisti įvarčiai vartininkui – psichologinis smūgis”, – taip vartininko keitimą aiškino D.Butkus.

Pasak trenerio, įvyks pakeitimų ir panevėžiečių gynybos grandyje. Mat komandos vidurio gynėjas estas Taavi Rahnas tik šiandien grįš iš peržiūros Lvovo „Karpaty” klube. Panevėžio ir Ukrainos komandų vadovams nepavyko sutarti dėl šio žaidėjo perėjimo mokesčio. T.Rahnas su „Ekranu” turi 2,5 metų galiojantį kontraktą.

Po menisko operacijos „Ekranui” dar negali padėti komandos lyderis ir kapitonas Mantas Savėnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.