„Logitech” pristatė ore valdomą kompiuterio pelę

Kompiuterių valdymo ateitis prasideda jau dabar – su tokiu šūkiu kompanija „Logitech” pristatė naujausią savo gaminį – „Logitech MX Air” bevielę pelę, kurią galima valdyti tiek įprastu būdu – ant kieto paviršiaus, tiek ore. Panašiai kaip ir nuo šiandienos buitinės vaizdo ir garso technikos neatsiejamas nuotolinio valdymo pultas, ši bevielė pelė leidžia mėgautis kompiuteryje laikoma muzika ir filmais atokiai nuo pačio kompiuterio.

Šiuolaikinis kompiuteris peržengė darbo įrankio rėmus – daugelis juo naudojasi skaitmeninės muzikos siuntimui ir perklausai, rūšiuojant milžiniškus nuotraukų ir filmų archyvus.

Naujoji „Logitech” pelė leidžia valdyti visą šį turinį net neprisėdus prie kompiuterio. Visa tai leidžia naujos technologijos – „Freespace” judesio davikliai, rankų komandos ir bevielis ryšys.
„MX Air” pelė – revoliucinis kompiuterio valdymo prietaisas,- teigia „Logitech” marketingo vadovas Erik Charlton. – Tai gaminys, skirtas žmonėms, kurie jau pavargo kiekvienąkart, norėdami perjungti dainą, grįžti prie kompiuterio. Tai gaminys, kuris leidžia peržiūrėti atostogų nuotraukas patogiai įsitaisius sofoje, o ne susispietus prie kompiuterio. Tai puikus prietaisas naršantiems „YouTube”. Tai tiesiog būtinas kompiuterio priedas visiems tiems, kurie savo kompiuteriu naudojasi ne tik darbo reikalais, bet ir laisvalaikiu.”

Revoliucinis valdymas judesiu

„Freespace” valdymo judesiu technologija pašalina visus iki šiol panašių gaminių turėtus trūkumus – ji pakankamai tiksli ir puikiai reaguoja į visus rankos judesius. Tai užtikrina MEMS (mikroelektromechaninės sistemos) sensoriai, DSP (skaitmeninis signalo apdorojimas) ir RF (radijo bangų) technologijos. Jos leidžia tiksliai valdyti žymeklį, kad ir kokioje padėtyje būtų pati pelė, o svarbiausia, pašalina rankos drebėjimo sukeltus nevalingus rankos judesius.

Dar viena naujovė – rankų komandos. Norint pritildyti ar pagarsinti muziką, nereikia ieškoti programos garso nustatymų, tam užtenka vieno pelėje integruoto mygtuko. Jį nuspaudus, tereikia pajudinti ranką – ją patraukus į kairę, muzika pritils, o patraukus į dešinę garsumo lygis pakils. Lygiai taip pat veikia ir kitos komandos.

Vietoj jau įprastu tapusio ratuko tarp pelės klavišų, „MX Air” integruota lietimui jautri slinkjuostė. Ji automatiškai nustato piršto judesio greitį ir priklausomai nuo jo greičiau arba lėčiau verčia puslapius. Pelėje taip pat integruoti keturi papildomi, oranžine šviesa apšviesti mygtukai, kuriais galima greitai ir patogiai atlikti dažniausiai naudojamas funkcijas.

Universalus prietaisas

Technologiškai laiką lenkianti „MX Air” – ne tik funkcionali, bet ir graži pelė. Jos korpuse panaudotas tamsus, pusiau permatomas plastikas ir blizgus metalas, o pati pelė yra kiek neįprastos, aerodinaminės formos. Dėl to ja patogu naudotis ir įprastai ant stalo, ir ore – vietoj nuotolinio valdymo pulto.

Įkraunamoje „MX Air” pelėje įdiegta 2.4 GHz dažniu veikianti bevielė technologija, kuri „Logitech” gaminius leidžia valdyti net 10 metrų atstumu. Su pele taip pat komplektuojamas dailus krovimo stovelis.

„Logitech MX Air” bevielė pelė Europos parduotuves pasieks jau rugpjūčio pradžioje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.