Afganistano prezidentas pasmerkė „netvarkingas” karines operacijas

Afganistano prezidentas Hamidas Karzajus šeštadienį pasmerkė „netvarkingas ir netikslias” NATO ir JAV vadovaujamų pajėgų operacijas, kurių metu, pasak jo, vien per praėjusias dešimt dienų žuvo 90 civilių gyventojų.
„Atakos, nusinešančios civilių gyvybes, kaip jau sakiau anksčiau, nėra mums priimtinos. Tai daugiau nebus toleruojama”, – sakė H.Karzajus žurnalistams savo rūmuose.

„Kaip jūs žinote, per pastarąsias kelias dienas, dėl netvarkingų ir netikslių NATO ir koalicijos pajėgų operacijų, nukentėjo mūsų žmonės”, – niūriu veidu kalbėjo prezidentas.

Jis išvardijo keturias operacijas, atliktas per pastarąsias 10 dienų, tarp jų ir vieną Uruzgano provincijoje, užtrukusią tris dienas. Pasak jo, šios operacijos metu užsienio pajėgų artilerijos ugnis nusinešė 52 civilių gyvybes.

NATO Tarptautinės saugumo paramos pajėgos (ISAF) pranešė, kad jų turimas žuvusių civilių per minėtą trijų dienų operaciją skaičius yra panašus, tačiau neaišku, ar jie žuvo nuo saugumo pajėgų ar nuo Talibano kovotojų rankos.

H.Karzajus pareiškė pakartotinai paprašęs užsienio pajėgų, padedančių Afganistanui kovoti su talibų sukilėliais, „vengti nebūtinų ir nenaudingų operacijų”.

Jis perspėjo, kad tokie incidentai gali sužlugdyti tarptautinę misiją sugrąžinti saugumą į Afganistaną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.