„Alita” sukūrė naują degtinės gamybos technologiją

Bendrovės „Alita” specialistai sukūrė naują degtinės gamybos technologiją „Octal”. Taikant šią technologiją nuo šiol bus gaminama viena populiariausių degtinių šalyje „Premium gera”.

Pradėdama gaminti atnaujintą degtinę „Premium gera” „Alita” į naujos įrangos įsigijimą ir diegimą investavo 1,6 mln. litų.

„Nuolatos daug investuojame į naujų gėrimų kūrimą bei senųjų tobulinimą. Beveik trejus metus įmonės specialistai atlikinėjo įvairius bandymus, galvojo, kaip sukurti kuo švaresnę ir švelnesnę degtinę. Nauja degtinės gamybos technologija „Octal” – šio ilgo darbo rezultatas”, – sako „Alitos” generalinis direktorius Vytautas Junevičius.

„Octal” technologija – aštuoni nuoseklūs degtinės gamybos etapai. Tačiau vieni svarbiausių – degtinės sotinimas deguonimi ir daugkartinis filtravimas minusinėje temperatūroje.

Pasak gėrimų eksperto Algirdo Patecko, pagal „Octal” technologiją gaminama „Premium gera” pasižymi švelniu skoniu, kuris išgaunamas apdorojant gėrimą šalčiu, o degtinės sotinimas deguonimi – šios technologijos išskirtinumas. Ištirpęs deguonis su priemaišomis sudaro junginius, kurie pašalinami filtravimo metu. Dėl to degtinė tampa nepriekaištingai tyra.

Nuo šiol „Alita” degtinę „Premium gera” gamina ne tik pagal naują technologiją, bet ir jos gamybai naudoja „Neutral” kategorijos grūdinį etilo alkoholį, kurio skonis ir aromatas – neutralesni ir malonesni, nei iki šiol naudoto „Liuks” kategorijos spirito.

Sukūrus „Octal” technologiją ir pradėjus pagal ją gaminti degtinę „Premium gera” buvo atnaujinta gėrimo išvaizda – sukurtas naujas butelio dizainas, atkartojantis degtinės prekinį ženklą, bei pradėtas naudoti nuo klastojimo apsaugantis kamštelis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.