Teismas pripažino apsukraus antstolio kaltę

Vakar Apeliacinis teismas panaikino išteisinamąjį nuosprendį Vilniaus antstoliui Gintarui Matkevičiui ir uždraudė jam pusantrų metų dirbti valstybės tarnyboje.

Prokuratūra kaltino G.Matkevičių piktnaudžiavimu tarnyba ir pinigų pasisavinimu. 2004 ir 2005 metais jis pervedė dviejų skolininkų sumokėtas nemenkas sumas į savo depozitinę sąskaitą. Pinigai priklausė Valstybinei mokesčių inspekcijai, o antstolis jais pasinaudojo neteisėtai. Po kelių mėnesių pasiėmęs nemažas palūkanas antstolis skolininkų sumokėtus pinigus pervedė valstybei.

Užpernai Vilniaus apygardos teismas G.Matkevičių išteisino. Nebuvo nustatyta pinigų pasisavinimo fakto. Pats antstolis savo kaltę neigė.

Tačiau vakar savo sprendimą paskelbęs Apeliacinis teismas konstatavo, kad antstolis piktnaudžiavo tarnyba, siekdamas gauti palūkanas už valstybei pervestus pinigus.

Teismas nustatė, kad G.Matkevičiaus veiksmų negalima vertinti kaip turto pasisavinimą. Todėl šią išteisinamąją Vilniaus apygardos teismo dalį paliko galioti. Tačiau buvo pripažinta, kad antstolis piktnaudžiavo tarnyba. Valstybės kaltintojas prašė jam skirti 3 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nei antstolis, nei valstybės kaltintojas nenorėjo komentuoti teismo sprendimo. Abu sakė dar nežinantys, ar skųs nuosprendį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.