Ministras gerą gyvenimą žadėjo 2015-aisiais

Uostamiesčio biudžetinių gydymo įstaigų laukia geros permainos. Bent taip žadėjo vakar čia apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas ir jį lydėję Klaipėdos apskrities viršininko administracijos (KAVA) atstovai.

„Parodėm ministrui, kaip yra iš tikrųjų”, – „Vakarų ekspresui” sakė KAVA apskrities gydytojo tarnybos vedėjas Valdemaras Anužis.

Norint įrodyti, jog reikalingos esminės permainos, ministrui pasiūlyta aplankyti bene skurdžiausias įstaigas – Klaipėdos priklausomybės ligų centrą bei Psichiatrijos ligoninę.

Darbo ir gydymo sąlygos pelėsiais dvelkiančiame žiurkių pamėgtame Psichiatrijos ligoninės pastate Bangų gatvėje 6a neatitinka jokių standartų. „Daugiau kęsti nebegalime”, – sakė svečiams ligoninės darbuotojai.

Dėl to, kad ši ligoninė taip apleista, baksnota pirštais į savivaldos institucijas, ankstesnę apskrities viršininko administraciją

R. Turčinskas gyrė sprendimą užstačius Turto bankui KAVA valdomus ligoninės pastatus Bokštų ir Bangų gatvėse statyti naują medicinos centrą, kur būtų teikiamos ne vien psichikos sveikatos priežiūros, bet ir kitos gydymo paslaugos. Tam jau numatytas ir plotas – 11 ha pietinėje miesto dalyje, už Jūrininkų prospekto.

Ten pat, sakė ministras, galima būtų įkurdinti ir Priklausomybės ligų centrą, šiuo metu taip pat dirbantį apgailėtinomis sąlygomis – bendrabučio patalpose.

Kitų biudžetinių įstaigų – Sutrikusio vystymosi kūdikių namų bei Sporto medicinos centro – administracijų atstovus, kurie skundėsi mažesniais nei viešųjų įstaigų darbuotojų atlyginimais, ministras ramino pažadais.

Jo teigimu, jau šiems metams ministerija biudžetininkų atlyginimams kelti „išplėšusi” 24 mln. litų. Pažadėta, kad 2015-aisiais, vis darbo užmokestį keliant, medicinos darbuotojų atlyginimai būsią 5-15 kartų didesni už šalies atlyginimų vidurkį.

Kokios pozicijos ministras laikosi dėl seniai eskaluojamo Tuberkuliozės ligoninės prijungimo prie apskrities ligoninės klausimo?

„Tokia įstaiga, kokia yra šiandien, gali funkcionuoti savarankiškai”, – savo nuomonę išsakė R. Turčinskas, pripažinęs, jog tuberkuliozės gydymo įstaigos gali egzistuoti ir kaip didesnių ligoninių skyriai. Skandalas, anot jo, kilęs dėl to, kad buvę „problemų dėl vadovybės”, bet dabar klausimas esąs išspręstas.

Tačiau V. Anužis „Vakarų ekspresui” nepatvirtino, jog KAVA nesieks prijungti šios ligoninės prie kitos. Mat išlikusios visos problemos, dėl kurių ši integracija esanti reikalinga: personalo trūkumas, senyvas gydytojų amžius (vidurkis – 66 metai), atskiros ftiziatro normos nebuvimas, kas leidžia sergančiuosius tuberkulioze gydyti pulmonologui.

Ką tik pasibaigęs Tuberkuliozės ligoninės finansinis auditas nustatęs nemažai finansinių pažeidimų, padarytų vadovaujant prieš metus iš pareigų atleistai ilgametei įstaigos vadovei Violetai Baravykienei.

„Sieksim, kad ji atlygintų nuostolius, padarytus neteisėtai išsimokant sau atlyginimus”, – prasitarė V. Anužis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Ministras gerą gyvenimą žadėjo 2015-aisiais"

  1. ana

    na tikrai pagerėjo pakėlė algą 50 lt iš kurių 30 atskaitė labai pagerėjo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.