Mokesčio atsiradimas priklausys nuo oro sąlygų

Kada pajūryje atsiras automobilių stovos skaitikliai, priklausys nuo oro sąlygų. Manoma, kad mokestis už stovėjimą paplūdimių aikštelėse greičiausiai bus pradėtas rinkti jau šią savaitę.

„Kai oro sąlygos bus tokios, kad rinkliavos rinkimo sąnaudos bus mažesnės už surenkamas pajamas, tada atsiras ir skaitikliai”, – sakė VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis.

Vadovaujantis išankstinėmis sinoptikų prognozėmis, nuo trečiadienio žadančiomis karštus orus, mokestis už stovėjimą paplūdimio aikštelėse gali būti pradėtas rinkti nuo šio savaitgalio.

Anot direktoriaus, skaitiklių pastatymas gali būti atidėtas tik tuo atveju, jeigu sinoptikų prognozės dėl šiltų ir gražių orų nepasitvirtintų.

Dabar atliekami tam tikri skaitiklių paruošimo, derinimo darbai, kad savaitgalį būtų galima pradėti rinkti mokestį. Kaip ir pernai, trys kelio užtvarai bei skaitikliai bus sumontuoti II Melnragės, Neįgaliųjų ir Girulių paplūdimių automobilių stovėjimo aikštelėse.

Šiemet jau ilgesniam laikui prie II Melnragės turėtų būti iškabinta informacinė švieslentė, kurioje matysis, kiek ir kurioje aikštelėje yra laisvų stovėjimo vietų. Pernai ši švieslentė vairuotojams talkino vos tris dienas, nes buvo gauta likus kelioms dienoms iki vasaros sezono pabaigos.

Šiemet skaitiklių aparatai per naktis bus paliekami prie stovėjimo aikštelių. Pasak G. Neniškio, pernai aparatai nakčiai buvo išvežami, nes trūko patirties, kaip juos apsaugoti nuo niokotojų, o sutinkančių apdrausti draudikų neatsirado.

Pasinaudojant užsienio šalių patirtimi buvo ieškoma techninių galimybių, kaip apsaugoti aparatus nuo galimų vandalizmo atvejų.

„Pinigai prieš naktį išimami, tad nėra prasmės į aparatus laužtis. Tačiau mūsų jaunimas vis tiek linkęs juos niokoti”, – konstatavo direktorius.

Tikimąsi, kad šiemet pavyks sėkmingai išspręsti ir pernai varginusias problemas dėl darbuotojų.

„Pritrūkdavo ne darbuotojų, o jų atsakingumo. Daugiausia bėdų turėjome dėl to, kad darbuotojai neateidavo į darbą: vieni pavargo, kiti persigalvojo, treti išvažiavo ar nusprendė ilgiau pamiegoti. Pernai pustrečiam mėnesiui buvome atsirinkę 22 jaunuolius. Rugpjūtį iš jų atrinkti keturis, kurie ateitų į darbą, buvo labai sudėtinga”, – dabar su šypsena praėjusią vasarą prisiminė G. Neniškis.

Kainos už aikštelėje paliktą automobilį liks tos pačios, kaip ir pernai: pora valandų kainuos litą, maksimali kaina per dieną bus ne didesnė nei keturi litai. Mokestis bus renkamas kasdien nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Praėjusią vasarą pirmąkart apmokestinus stovėjimą paplūdimio aikštelėse per nepilną vasarą buvo surinkta apie 60 tūkst. litų. Tiesa, anot G. Neniškio, tam, kad ši sistema normaliai funkcionuotų, mokestis yra per mažas – neva kol kas toji veikla yra nuostolinga, tačiau mokesčio didinti neketinama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.