Putinas perspėjo, kad nutaikys raketas į Europą, praneša laikraštis

Rusija vėl nukreips savo raketas į taikinius Europoje, jeigu JAV įgyvendins savo planus netoli sienos su Rusija pastatyti priešraketinės gynybos skydą, sekmadienį spauda citavo prezidento Vladimiro Putino žodžius.
Per interviu Italijos laikraščiui „Corriere della Sera” V.Putinas pripažino, kad tokia Rusijos reakcija kelia naujų ginklavimosi varžybų grėsmę, bet pažymėjo, kad Maskva nebūtų atsakinga už padarinius, nes jas pradėjo Vašingtonas.

Griežti V.Putino komentarai pasirodė prieš Didžiojo aštuoneto viršūnių susitikimą Vokietijoje birželio 6 dieną, kur jam, be kitų pasaulio lyderių, teks susitikti ir su JAV prezidentu George`u W.Bushu (Džordžu V.Bušu).

Rusija savo raketų nebuvo nutaikiusi į Europą nuo Šaltojo karo pabaigos, bet paklaustas, ar jis tai padarytų, jeigu Jungtinės Valstijos pastatytų priešraketinės gynybos skydą, V.Putinas atsakė: „Taip, suprantama”.

„Jeigu amerikiečių branduoliniai pajėgumai išsiplės po Europos teritoriją, mes turėsime naujų taikinių Europoje”, – V.Putino žodžius citavo Italijos dienraštis.

Karinga Rusijos reakcija į JAV planus pastatyti priešraketinės gynybos skydą sukėlė palyginimus su Šaltuoju karu. V.Putinas praėjusią savaitę prieš Baltuosius rūmus nukreipė piktą retoriką, JAV politiką pavadinęs „imperialistine”.

Tačiau Rusija nuėjo dar toliau: reaguodama į JAV priešraketinės gynybos planus ji išbandė naują balistinę raketą ir sustabdė sutarties, ribojančios įprastinės ginkluotės dislokavimą prie vakarinių Rusijos sienų, laikymąsi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.