Japonijos imperatoriaus vizito metu Vilniuje bus ribojamas eismas

Savaitgalį Vilniuje viešint imperatoriškajai Japonijos šeimai, kai kuriose miesto vietose bus draudžiamas ir ribojamas eismas.
Garbingi svečiai – imperatorius Akihito ir jo žmona Michiko – Antakalnio kapinėse pagerbs 1991 metų Sausio 13-sios aukų kapus, lankysis folkloro festivalyje „Skamba, skamba kankliai”, kur bendraus su Lietuvoje gyvenančiais ar viešinčiais tautiečiais ir lietuviais, turinčiais sąsajų su Japonija, apžiūrės amatininkų darbus.

Imperatoriškosios šeimos vizito metu Vilniaus miesto policijos pareigūnai rūpinsis viešosios tvarkos užtikrinimu, saugaus eismo priežiūra bei vizito saugumu.

Policija pranešė, kad ypatingas dėmesys bus skiriamas aukštų svečių lankomų objektų ir jų prieigų stebėjimui bei apsaugai, vykstančių arba galimų teisėtvarkos pažeidimų kontrolei ir prevencijai.

Laikinai bus ribojamas bei draudžiamas eismas kai kuriose miesto vietose : nuo penktadienio 19 val. iki sekmadienio 12 val. bus draudžiama statyti transporto priemones Didžiosios gatvės atkarpoje nuo Rūdninkų gatvės iki Etmonų gatvės, Etmonų gatvėje, Didžiosios gatvės atkarpoje nuo Subačiaus gatvės iki Didžiosios gatvės 26 numeriu pažymėto pastato, Vokiečių gatvėje (plačiojoje jos pusėje).

Šeštadienį nuo 7 val. iki 15 val. bus draudžiama statyti transporto priemones Karių kapų gatvėje, Liejyklos gatvės atkarpoje nuo Skapo iki Totorių gatvės, Totorių gatvės atkarpoje nuo Šv.Ignoto iki Liejyklos gatvės (transporto priemonių stovėjimo aikštelėje priešais Krašto apsaugos ministeriją (KAM) esančią Totorių gatvės 25, Upės gatvės atkarpoje nuo įvažiavimo į transporto priemonių stovėjimo aikšteles prie Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės (VCUP) iki posūkio iš Upės gatvės Konstitucijos prospekto link, pro pramogų centrą „Forum Palace” (abiejose Upės gatvės pusėse).

Šeštadienį nuo 7 val. iki 19 val. draudžiama statyti transporto priemones Dominikonų gatvės atkarpoje nuo Šv.Ignoto iki Vokiečių gatvės.

Šeštadienį nuo 8 val. iki 12 val. bei sekmadienį nuo 8 val. iki 12 val. Vilniaus oro uoste, į kurį lėktuvu atskris ir po vizito išskris svečiai iš Japonijos, bus sustiprinta saugaus eismo priežiūra ir skiriamos papildomos policijos pajėgos viešosios tvarkos palaikymui.

Šeštadienį bus ribojamas transporto priemonių statymas stovėjimo aikštelėje už Lietuvos avialinijų administracinio pastato A.Gustaičio gatvėje. Šioje transporto priemonių stovėjimo aikštelėje bus atliekamas atvykstančių transporto priemonių patikrinimas.

Šeštadienį nuo 8 val. iki 12 val. bei gegužės 27 dieną nuo 8 val. iki 11 val. 30 min. draudžiama statyti transporto priemones F.Vaitkaus, A.Gustaičio gatvėse., Rodūnios kelio atkarpoje nuo F.Vaitkaus g. iki Rodūnios kelio 8c numeriu pažymėto pastato (atsarginis įvažiavimas į oro uosto teritoriją). Delegacijos vykimo metu bus draudžiamas eismas F.Vaitkaus gatve.

Šeštadienį nuo 15 val. 15 min. iki 15 val. 25 min. prie Sugiharos memorialo bus draudžiamas pėsčiųjų eismas aplink memorialą, Upės gatvėje bus draudžiamas transporto eismas Upės gatvės atkarpoje nuo VCUP iki posūkio iš Upės gatvės Konstitucijos prospekto link.

Imperatoriškosios šeimos atvykimo į viešbutį „Radisson SAS Astorija” ir išvykimo iš jo metu draudžiamas pėsčiųjų eismas Didžiosios gatvės atkarpose nuo Arklių gatvės iki Didžiosios gatvės 37 numeriu pažymėto pastato ir nuo Didžiosios ir Subačiaus gatvių sankirtos iki Didžiosios gatvės 26 numeriu pažymėto pastato.

Vilniaus policija atsiprašo miesto gyventojų ir kitų svečių dėl galimų nepatogumų ir prašo atkreipti dėmesį į laikinus kelio ženklus, laikytis Kelių eismo taisyklių, būti pakantiems ir tolerantiškiems, dėmesingiems vienas kitam.

„Tikimės, kad drausmingas elgesys, atidumas būnant viešumoje ir pagarba šiuo vizitu mums rodomam dėmesiui padės patiems gyventojams būti saugesniems ir sumažinti sunkumus dėl laikinų eismo apribojimų”, – sako policininkai.

Šeštadienį ir sekmadienį Vilniuje viešėsianti imperatoriškoji šeima politinėmis temomis nekalbės – ji nori sutikti su kuo daugiau žmonių, paragauti lietuviškų cepelinų ir braškių.

Japonijos ambasadorius Lietuvai Masaki Okada teigimu, šio vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos žmonėmis, stiprinti draugiškus valstybių ryšius. 72 metų imperatorius, kuris jau yra apsilankęs daugiau kaip 50 pasaulio šalių, taip pat tikisi geriau susipažinti su Lietuvos istorija.

Dešimties dienų kelionėje po Europą imperatorius su imperatoriene be Lietuvos aplankys Latviją, Estiją, Švediją ir Didžiąją Britaniją.

Imperatoriaus sostą Akihito paveldėjo 1989 metais. Jis yra 125-asis šios dinastijos paveldėtojas. Jo žmona imperatorienė Michiko yra pirmoji šalies sutuoktinė, kilusi iš nekilmingos šeimos. Kaip pažymėjo ambasadorius, pagal Japonijos Konstituciją imperatoriui draudžiama kištis į politinius reikalus.

Dabartinė dinastija Japoniją valdo daugiau nei 1500 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.