Japonija ners į bevielių technologijų jūrą

Kaip skelbia „Kyodo News”, jau kitais metais Japonija turėtų virsti sparčiu belaidžiu ryšiu padengtu salų masyvu, kurio gyventojams bus siūloma daugybė bevielių paslaugų ir priemonių.

Šalies valdžia jau derasi su įrangos gamintojais, ryšių paslaugų bei pramogų bendrovėmis, skubios pagalbos tarnybomis. Siekiama sukurti sistemą, kuri iš esmės pakeistų japonų gyvenimą ir galbūt net kilstelėtų jį į XXIII amžiaus prieigas (dažnai juokaujama, kad Japonija jau dabar gyvena XXII amžiuje).

Bevielė sistema būtų tokia viską apimanti, kad galėtų plentu važiuojantį vairuotoją įspėti apie prie važiuojamosios dalies pavojingai priartėjusį pėstyjį, na o sveikatos priežiūros įstaigos galėtų ją naudoti pagyvenusių piliečių būklės stebėjimui nuotoliniu būdu.

Kol kas nėra tik visiškai aišku, kokiu būdu viskas veiks, na o skeptikai jau kalba apie tai, kad veikiausiai kiekvienam japonui teks su savimi nešiotis mažutį radijo siųstuvėlį. Žinoma, jei jis būtų įmontuotas į, tarkime, mobilųjį telefoną, tai nebūtų taip sudėtinga, bet grėsmė asmens privatumui vis tiek kyla.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.