KTU rinks naują rektorių

Gegužės 23 d. 13 val. KTU auloje (A.Mickevičiaus g. 37, Kaunas) Kauno technologijos universiteto Senatas slaptu balsavimu rinks naują KTU rektorių. Šiuo metu KTU Senate yra 52 nariai, iš kurių 6 – KTU studentai (3 bakalauro studijų, 2 magistro studijų, 1 doktorantas). Prieš prasidedant balsavimui pasisakys kiekvieną kandidatą iškėlusio padalinio atstovas. Po to bus išrinkta penkių Senato narių balsų skaičiavimo komisija, kuri išdalys biuletenius ir prižiūrės balsavimo eigą. Norintis tapti rektoriumi kandidatas turi surinkti 50 proc. plius vieną posėdyje dalyvaujančių Senato narių balsų.

Balandžio 23 d. KTU Senato Atestacijos ir konkursų komisija, peržiūrėjusi ir įvertinusi gautus dokumentus, patikrinusi, ar atitinkami kvalifikaciniai reikalavimai, patvirtino trijų pretendentų į KTU rektorius kandidatūras. Užimti Universiteto vadovo pareigas ryžosi KTU mokslo prorektorius prof. Vytautas Ostaševičius, KTU studijų prorektorius prof. Raimundas Šiaučiūnas, Informatikos fakulteto dekanas prof. Aleksandras Targamadzė.

Visi kandidatai turi administracinio darbo patirties. Jų pagrindiniai credo: prof. V.Ostaševičiaus – „Aukštojo mokslo negalima atiduoti laisvajai rinkai”; prof. R.Šiaučiūno – „Išlikti stipriausiu, įtakingiausiu ir populiariausiu šalies technologiniu universitetu su aukščiausio lygio socialinių ir humanitarinių mokslų tyrimais bei studijomis, kuriančiu naujas mokslo žinias ir technologijas, diegiančiu inovacijas, puoselėjančiu akademinę dvasią ir tradicijas, atskaitingu ir skaidriu visuomenei”; prof. A.Targamadzės – „Šiuolaikinis techniškasis universitetas – tai dinamiškas, į pasaulinius mokslinių tyrimų tinklus integruotas mokslo centras, veikiantis visose mokslo srityse ir per technologijų mokslus juos siejantis į darnią visumą, stiprus moderniomis ir kokybiškomis studijomis bei ryšiais su pramone, moksliniais tyrimais ir inovatyviomis technologijomis skatinantis jos raidą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.