Eilės pas gydytojus skelbiamos internete

Sužinoti, kokio ilgumo eilė pas vieną ar kitą specialistą, išsiaiškinti, kurioje įstaigoje greičiausiai sulauks medikų dėmesio, pacientai gali apsilankę internete. Paaiškėjo, jog uostamiestyje nedaug įstaigų, kuriose už ligonių kasų mokamus pinigus pacientas pakankamai greitai sulauktų konsultacijos.

Kai kuriose įstaigose eilės pas gydytojus, ypač kardiologus, urologus, oftalmologus ir kitus, siekia kelias dešimtis dienų.

Skelbia įstaigas

Klaipėdos teritorinė ligonių kasa (TLK) pacientų patogumui savo internetiniame tinklalapyje www.klaipedostlk.lt pradėjo teikti informaciją apie tai, su kokiomis gydymo įstaigomis yra pasirašiusi sutartį, taip pat, už kokias teikiamas paslaugas kiekvienai įstaigai yra mokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų.

Čia išvardinti pirminės sveikatos priežiūros centrai, slaugos ir palaikomojo gydymo įstaigos, ligoninės, taip pat specializuotas ambulatorines paslaugas teikiančios įstaigos, tarp kurių – dešimt privačių.

Būtent šiose privačiose klinikose ir kabinetuose pacientai turėtų gauti nemokamą arba iš dalies mokamą gydytojų specialistų konsultaciją.

Spustelėjus klavišą ant bet kurios iš minėtų įstaigų, galima sužinoti, kokių antrinio ar tretinio lygio specialistų konsultacijas jos teikia už ligonių kasų mokamus pinigus.

Prie kiekvienos gydymo įstaigos pacientų patogumui nurodomas jos adresas bei registratūros telefono numeris.

Sužino apie visus

Klaipėdos TLK tinklalapyje pacientai gali sužinoti dar daugiau, pavyzdžiui, kokiose gydymo įstaigose pas vieną ar kitą specialistą galima pakliūti greičiausiai.

Tinklalapyje pateikiami netgi du specialistų paieškos variantai. Vienu atveju eiles pas gydytojus specialistus galima išvysti pagal pasirinktą paslaugą, kitu – pagal pasirinktą įstaigą.

Pasirinkus vieną iš beveik 90 teikiamų konsultacijų rūšių, sužinosime, kokia eilė yra bet kurioje ne tik Klaipėdos, bet ir Tauragės apskrities gydymo įstaigoje.

Pasirinkus vieną iš beveik 60-ies šiose apskrityse veikiančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų, paaiškės, kokios eilės joje yra pas vieną ar kitą specialistą.

Tikslina kartą per mėnesį

Tiesa, eilės nėra labai tikslios, nes duomenis apie jas gydymo įstaigos pateikia tik kartą – mėnesio pradžioje.

Nepaisant to, Klaipėdos TLK direktorius Alfridas Bumblys įsitikinęs, kad pagal turimus duomenis pacientas gali nesunkiai orientuotis, kokie šansai jam patekti pas mediką vienoje ar kitoje įstaigoje.

„Jei internete nurodyta, kad eilės nėra arba ji siekia vos kelias dienas, tikrai neatsitiks taip, kad staiga ji išaugtų iki kelių savaičių”, – savo pastebėjimais dalijosi A.Bumblys.

Trūksta specialistų

Pastudijavus eiles pas gydytojus tapo aišku, kad pastangos pacientams suteikti galimybę kuo greičiau pakliūti pas gydytoją kai kuriais atvejais liko bergždžios.

Kai kurios gydymo įstaigos yra tokios populiarios, jog eilės siekia mėnesį ir du.

Ilgiausios eilės pas gydytojus konsultantus yra Klaipėdos jūrininkų ligoninėje, Apskrities ligoninės konsultacinėse poliklinikose, Vaikų ligoninėje, N.Imbrasienės privačioje ambulatorijoje.

„Eilės, siekiančios mėnesį ir du, nusidriekia ne todėl, kad mes šioms įstaigoms laiku nesumokėtume pinigų, o dėl specialistų trūkumo arba ypatingo jų populiarumo”, – teigė A.Bumblys.

Rekordas – eilė 50 dienų

Už ligonių kasoms pateiktus duomenis apie eiles pas gydytojus atsakingos yra pačios gydymo įstaigos. Vienose eilių nėra pas jokį gydytoją, kitose eilėje dažniausiai tenka laukti 3 – 9 dienas, o kai kurie specialistai yra tokie užimti, jog eilė driekiasi dešim-tadieniais.

Pavyzdžiui, Jūrininkų ligoninėje gydytojų endokrinologo ir kardiologo konsultacijos reikėtų laukti mažiausiai 50, endoskopuotojo – 34, gastroenterologo – 25, akušerio-ginekologo – 32, urologo – 25, reumatologo 30, klinikinio fiziologo – 30, neurologo – 21, oftalmologo – 20 dienų. Vaikų ligoninėje kardiologo konsultacijos eilė siekia 27, oftalmologo ir kalbos korekcijos specialisto 20 dienų. Vienoje iš Apskrities ligoninės konsultacinių poliklinikų eilė pas kardiologą – 25, nefrologą – 19, endokrinologą – 16 dienų, N.Imbrasienės privačioje klinikoje 32 dienų eilės siekia pas akušerį-ginekologą, urologą, echoskopuotojus, klinikinį fiziologą, kardiologą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Eilės pas gydytojus skelbiamos internete"

  1. Simas

    Labai naudinga pacientams žinia. Dėkoju.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.